Šport
41 ogledov

Švicarje zmotilo perilo Tine Maze

Maze Suter Bad Kleinkircheim superveleslalom super G svetovni pokal Reuters
Tina Maze se je na superveleslalomu v avstrijskem Bad Kleinkirchheimu izkazala z drugim mestom, nato pa se je švicarska reprezentanca pritožila na njeno smučarsko spodnje perilo.

Potem ko se je Tini Maze v Bad Kleinkirchheimu za las izmuznila prva zmaga za svetovni pokal v superveleslalomu, se je švicarska zveza odločila vložiti pritožbo proti njej. Razlog je bil domnevno sporno smučarsko spodnje perilo. Pravila Mednarodne smučarske zveze (FIS) namreč ne dovoljujejo nobene plastike na oblačilih. Test pretočnosti zraka je sicer pokazal, da je bilo vse v mejah dovoljenega. "Žirija ni mogla presoditi, ali gre za plastiko ali ne. Pritožba ni bila sprejeta, ampak FIS bo pri uradnem proizvajalcu preveril, ali je to spodnje perilo dovoljeno ali ne,“ je za Žurnal24 pojasnil Martin Berthod, tehnični delegat tekme, in pomiril navijače, da Tina kljub pritožbi, o kateri je poročal Val 202, v nobenem primeru ne bo diskvalificirana.

"Prepustnost perila so izmerili že v cilju in zavrnili pritožbo. Gre za novi, napredni material, ki ga vodstvo tekmovanj ne pozna in ga želi preveriti. Podoben problem je imela tudi italijanska reprezentanca. Ne gre za plastiko, ampak novi material, ki ga ne poznajo. V prihodnje bomo previdni, ker dokler ne bomo dobili zelene luči, ne bomo tvegali in se igrali z ognjem,“ pa ni bil prav nič zaskrbljen Andrea Massi, vodja Tinine ekipe.

Komentarjev 5
  • Evropski Slovenec 12:34 09.januar 2012.

    Če pogledamo rezultat ob koncu tekmovanja:1. Fabienne Suter (Švi) 1:09,55 sekunde2. Tina Maze (Slo) +0,343. Anna Fenninger (Avt) +0,744. Fraenzi Aufdenblatten (Švi) +0,78Ja prav vidite, švicarka je četrta. V kolikor bi švicarjem uspelo ...prikaži več diskvalificirati našo Tino, bi Aufdenblatten-ova bila na stopničkah.Zarota kaj čmo.

  • bluesky 10:35 09.januar 2012.

    Dobr Tina, kej ga serješ, da že vsi vejo kakšno perilo nosiš :)

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:11 09.januar 2012.

    A je mela gor rijaste gate,al kaj??