Šport
24584 ogledov

Fotograf ujel neverjeten trenutek

Jean-Charles Briens
Francoskega džokeja je tekmečev konj s kopitom zadel v obraz.

Med konjeniškim tekmovanjem na stezi Hippodrome de la Touche v francoskem Craonu jo je grdo skupil francoski džokej Erwan Bureller.

Le tega je s kopitom v obraz zadel tekmečev konj in mu pri tem zlomil čeljust.

Konj po imenu Diamond Dark, ki ga je jezdil Romain Julliot, je po slabo izvedenem skoku izgubil tla pod nogami in se prekotalil po travi, Julliota pa poslal v zrak.

Tik za njim je dirkal konj Sulfite, na katerem je sedel Bureller. Ta ni imel dovolj časa za spremembo smeri, zato je prišlo do trčenja, pri čemer je Bureller dobil silovit udarec v spodnji del čeljusti.

Trenutek je v fotografski objektiv ujel Jean-Charles Briens, redni udeleženec konjeniških tekmovanj po vsem svetu. "Ko sem prvič videl fotografijo na računalniku, se mi je takoj zdela nekaj posebnega," je povedal.

"Slikal sem, ker sem opazil slab skok Diamonda Darka. Ko je padel, se mu Sulfite ni mogel izogniti. Res mi je žal za poškodovanega džokeja. Če bi se vse skupaj končalo huje za Julliota in oba konja, fotografije sploh ne bi objavil," je dodal avtor posnetka.

Oba konja sta jo ob padcu začuda odnesla brez poškodb. "V karieri sem videl ogromno takšnih padcev. Na srečo so bili nemudoma vsi takoj na nogah," je pristavil fotograf.

Burellerja so oskrbeli v bolnišnici, po pričakovanjih pa naj bi povsem okreval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice