Šport
193 ogledov

Froome si nabira zaostanek

Tim Wellens Epa
Belgijski dan na četrti etapi dirke po Italiji.

Belgijski kolesar Tim Wellens, kolesar ekipe Lotto Fix All, je zmagovalec četrte etape dirke po Italiji in prve na italijanskih tleh. Po 202 kilometrih je imel Wellens v zaključku v Caltagironeju, ko se je cesta postavila navkreber, več moči od Kanadčana Michaela Woodsa in Italijana Enrica Bataglina. Skupno ostaja prvi Avstralec Rohan Dennis.

Po treh dneh dirkanja v Izraelu in dnevu premora se je Giro vrnil domov. Start prve "italijanske" etape je gostila Catania, zaključek pa Caltagironeju, kjer je bil cilj navkreber, med seboj pa so obračunali eksplozivni in vzdržljivi sprinterji ter kolesarji, ki računajo na generalno razvrstitev. Že pred etapo pa je bilo jasno, da bo kakšen od favoritov na cesti pustil kakšno sekundo.

Pet kolesarjev je v razgibani etapi hrabro poskusilo z begom, 13 kilometrov pred ciljem je bila ujeta še zadnja trojica ubežnikov. V zadnjih dobrih desetih kilometrih je iz glavnine poskusil Edoardo Zardini, sledil mu je Valerio Conti. Italijana sta nekaj sto metrov premagovala skupaj, nato je sam nadaljeval Conti. A tudi on je bil daleč od uspeha.

dirka po italiji Giro Šport Kolesarje zmedla z golim oprsjem

Glavnina ga je prehitela v zadnjih petih kilometrih in favoriti so se udarili za etapno zmago. Wellens je imel v zadnjih 100 metrih več moči od Woodsa ter Bataglina, ki sta mu delala družbo na zmagovalnem odru. Od favoritov je Britanec Simon Yates končal na četrtem mestu, Italijan Domenico Pozzovivo na devetem in Kolumbijec Esteban Chaves na desetem mestu.

"Seveda sem vesel. Zdaj smo razbremenjeni. Do konca Gira nam bo lažje. Če ni stresa, pogosto lažje prideš do uspeha," je na kratko v cilju dejal Wellens in dodal: "Moštveni kolegi so me spravili na čelo. Moral sem biti previden in čakati. Ko sem imel malo prednosti, sem vzpon začel brez težav, v zadnjih 200 metrov sem šel na polno."

Tim Wellens | Avtor: Epa Epa

Precej slabši dan je imel Britanec Christopher Froome, ki je na cilju zaostal 21 sekund, to pa pomeni, da za Dennisom v skupnem seštevku zaostaja že 55 sekund. "V zadnjem kilometru sem izgubil svoj položaj, v zaključku sem bil slabo postavljen. Po padcu na uvodu Gira se vsak dan bolje počutim. Danes je bila živčna etapa, ves dan smo se vozili gor in dol. Vesel sem, da sem do cilja prišel brez večjih težav. Res sem izgubil nekaj sekund, toda to je dirkanje," je pojasnil Froome.

Prvi Slovenec v današnji etapi je bil Jan Polanc (UAE Emirates) na 28. mestu in z zaostankom 21 sekund. Matej Mohorič (Bahrain-Merida) je bil 74., zaostal je 2:03 minute. Domen Novak (Bahrain-Merida) je končal na 133. mestu z zaostankom 7:33 minute. Skupno je Polanc 29., Mohorič 61. in Novak 159.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice