Šport
267 ogledov

"Froome je lahko miren"

Chris Froome Epa
Direktor italijanske pentlje je dobil zagotovila, da se o dopinškem primeru britanskega kolesarja ne bo razpravljalo med dirko.

Mauro Vegni, direktor kolesarske dirke po Italiji, je izjavil, da je lahko britanski zvezdnik Christopher Froome kljub dopinškim sumom na startu letošnje preizkušnje, ki se bo v petek začela v Izraelu, povsem miren. Če ga bodo pozneje kaznovali zaradi dopinškega prekrška, mu v primeru zmage na Giru te pozneje ne bodo vzeli.

"Taka zagotovila sem dobil pri Mednarodni kolesarski zvezi in njenem predsedniku Davidu Lappartientu. Ali bo postal zmagovalec, se bo določilo na cestah in ne za zeleno mizo. Izvedel sem, da se o njegovi morebitni krivdi ne bo razpravljalo med Girom, očitno pa ne tudi pred Tourom," je dejal Vegni.

Chris Froome Na Giru Šport Froome: Zaradi pozitivnega testa nisem izgubljal spanca

Froome je septembra med etapo na dirki po Španiji, kjer je skupno zmagal, oddal pozitiven dopinški vzorec. Izsledki testa na vzorcu urina s 7. septembra so pokazali, da je imel Britanec v telesu previsoko vsebnost salbutamola, ki se uporablja pri zdravljenju astme.

Novica o oddanem pozitivnem testu je v javnost prišla decembra, usoda britanskega zvezdnika pa je od takrat zavita v tančico skrivnosti. Froome z ekipo skuša dokazati, da ni kršil protidopinških predpisov. Z dirk ga ni izločila njegova ekipa, tudi Mednarodna kolesarska zveza mu ni izrekla suspenza. Pozvala ga je le, da pojasni, zakaj takšne vrednosti salbutamola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice