Šport
20 ogledov

Futsal: dva gola evropskim prvakom

futsal euro 2012 slovenija španija reprezentanca
1/11
futsal.si
V zagrebški Areni pred 2500 svojimi navijači je Slovenija na prvi tekmi Eura 2012 doživela poraz – s 4:2 jo je ugnal aktualni evropski prvak Španija. Za Slovenijo sta zadela debitanta na tekmovanju Alen Fetič in Rok Mordej, ki je bil tudi prvo ime slovenske zasedbe na tej tekmi.

Že pred ogrevanjem je bilo jasno, da bosta v ekipi tudi Benjamin Melink, ki je herojsko premagal angino, ter Damir Pertič, ki je s petimi terapijami prejšnji teden saniral poškodbo kolena. Selektor Andrej Dobovičnik se je odločil, da na tribuno tokrat pošlje Gaja Rosiča in Alena Mordeja.

Po prvem polčasu proti evropskim prvakom pripomb na igro Slovenije ni bilo – še več – vseh 2500 slovenskih navijačev si je bilo edinih – tako dobre in zrele Slovenije že lep čas niso videli.
Dobovičnikova četa se Špancev ni ustrašila, na vrata je stopil Aljoša Mohorič, v prvi četverki pa so bili Igor Osredkar, Rok Mordej, Rok Grželj in Primož Zorč. Prav Mordej je že v drugi minuti pretekel vse Špance, se sprehodil skozi obrambo, potem pa streljal, a je španski vratar strel odbil. V tretji minuti je bil pri strelu Grželj, v četrti pa Alen Fetič.

Mohorič je imel precej dela, a je vse napade spretno in suvereno branil. V peti minuti je streljal Aleamao, v osmi pa Lozano, v isti minuti je Mordej stresel prečko. Po uvodnih minutah se je v drugi polovici prvega dela igra dodobra razživela – najprej sta Mohoriča ogrela Kike in Borja, v 15. minuti pa so Španci povedli po uigrani akciji, uspešen je bil Miguelin.

To Slovencev ni zmedlo – Grželj je v 17. minuti prestregel žogo, v akciji "dva na tri" je podal do Fetića, ki je s strelom spravil na noge okoli 2500 slovenskih navijačev, ki so se zbrali v zagrebški Areni, ki je tokrat sprejela okoli 5300 gledalcev.

Do konca prvega dela velja omeniti še izjemen prodor Zorča, prvo ime polčasa pa je bil prav gotovo Mordej. Španci so bili precej grobi, v eni od akcij so poškodovali tudi Osredkarja, ki pa je z igro nadaljeval. V drugem polčasu so Španci pokazali, zakaj so prvi favorit tekmovanja. Z eno besedo – navdušili so, ob tem pa vešče kaznovali vsako napako Slovenije.

Na 1:2 je zabil Aicardo v 26. minuti, po protinapadu je Torras v 29. minuti povišal na 1:3, v naslednji minuti pa je bilo že 1:4 (Torras). Slovenci se niso vdali, nagrada za trud je prišla v 37. minuti, ko je najboljši slovenski igralec zabil s "špičko" za končnih 2:4, kar je spodbuda za četrtkov obračun.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo:

Slovenija : Španija 2:4 (1:1)
Fetič (17), Mordej (37); Miguelin (15.), Aicardo (26), Torras (29, 30)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.