Šport
57 ogledov

Gabbiadini in Strinić v Napoliju, Cerci v Milanu

Alessio Cerci EPA
Napoli je na začetku zimskega prestopnega roka v svoje vrste pripeljal dva nogometaša.

Napoli se je okrepil z Manolom Gabbiadinijem. Triindvajsetletni napadalec, ki je bil doslej v lasti Juventusa in Sampdorie, za slednjo je igral nazadnje, je po poročanju italijanskih medijev Neapeljčane stal 13 milijonov evrov, pogodbo pa podpisal do leta 2019. Gabbiadini, ki ga je na letališču pozdravilo približno tisoč navijačev, bo v novem dresu najverjetneje debitiral že v nedeljo na prvenstveni tekmi proti vodilnemu Juventusu.

Neapeljčani pa so se okrepili tudi na levi strani obrambe, kjer bo igral Ivan Strinić. ta je bil nazadnje član Dnjepra Dnjepropetrovska. "Začenjal bo na klopi. Ima dobro levo nogo, fizično je v dobrem stanju, a še ni pripravljen za vseh 90 minut," je ob prihodu Hrvata dejal španski trener Napolija Rafael Benitez.

Na Apeninski polotok se je hitro vrnil tudi Alessio Cerci. Ta je v poletnem prestopnem roku okrepil madridski Atletico, že po nekaj mesecih, potem ko pri španskme prvaku ni dobil prave priložnosti, pa je postal član Milana. Že pred dnevi je v nasprotno smer odšel španski napadalec Fernando Torres. Cerci se v Italijo vrača na posojo, ki pa bo trajala kar leto in pol. Kariero je začel pri Romi, nadaljeval v Fiorentini, v Španijo pa se je preselil iz Torina. Za italijansko izbrano vrsto je doslej zbral 13 nastopov.

Za spremembo v stroki pa so se odločili pri Barceloni. Vodstvo katalonskega velikana je prekinilo pogodbo s športnim direktorjem Andonijem Zubizarreto. Nekdanji vratar Barce se je v katalonski klub vrnil julija 2010 in prevzel vlogo športnega direktorja. Barcelona, ki je novico sporočila prek spletne strani, se je Zubizarreti zahvalila za doprinos, predanost in profesionalizem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.