Šport
34 ogledov

Gajser dominiral na "domači" progi

Tim Gajser VN Latvije MXGP hondaracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser je odlično začel osmo dirko sezone svetovnega prvenstva.

Vodilni dirkač elitnega razreda MXGP Tim Gajser je v kvalifikacijah pred dirko za VN Trentina v Pietramurati zmagal in napovedal nedeljski naskok na peto zmago v sezoni.

Proga Pietramurata v bližini Trenta in Gardskega jezera je za Gajserja skorajda domača; zaradi bližine Slovenije, to je letos najbližje tekmovanje za SP, ga spodbuja veliko navijačev, tu pa je lani v razredu MX2 dosegel tudi prvo zmago, ki mu je tlakovala pot do naslova svetovnega prvaka.

Letos je v Trentino prišel kot vodilni v elitnem razredu MXGP, ima osem točk prednosti pred Francozom Romainom Febvrejem, ter kot edini dirkač v karavani, ki je bil na stopničkah na vseh sedmih dirkah doslej, štirikrat na najvišji (Katar, Argentina, Mehika, Latvija).

Uspelo tudi Irtu

Korak k novim stopničkam je naredil danes, ko je z najboljšim dosežkom kvalifikacij napovedal, da ga v nedeljo zanima le zmaga. Za njim sta zaostala Nemec Maximilian Nagl in domačin Antonio Cairoli, zmagovalec zadnje dirke v Nemčiji. Febvre, ki je Slovencu najbližje v SP, pa je bil šesti.

Tako kot v Nemčiji bo na startu v elitnem razredu še en Slovenec, Peter Irt, ki je bil v kvalifikacijah 28.

Komentarjev 1
  • romy 20:49 14.maj 2016.

    Bravo mali Veliki TIM,ti si the best. Go HONDA