Šport
22 ogledov

Gangnes meni, da je Prevc že predaleč

kenneth gangnes EPA
Tretji v skupnem seštevku svetovnega pokala Kenneth Gangnes ne verjame, da je še moč ujeti Petra Prevca.

Kenneth Gangnes bo na naslednjih tekmah velik up domačih navijačev. Danes bo tekma v Trondheimu, nato pa sledijo še trije dnevi na letalnici v Vikersundu. Na trenutno največji napravi na svetu, rekord z 251,5 metra drži Norvežan Ander Fannemel, se bo Gangnes znova pomeril tudi s Petrom Prevcem, ki je sicer za las dobil njun dvoboj na svetovnem prvenstvu v poletih, ki ga je pred mesecem gostil Kulm.

Tekmovanje v Avstriji se je takrat končalo po treh serijah, Gangnes pa kljub temu, da je četrti polet odpadel priznava, da je bil slovenski šampion boljši. "Težko je reči, če bi ga v četrtem poizkusu premagal, a bil sem v res dobri formi. Vsi moji poleti so bili na visokem nivoju, mogoče bi mi uspelo. A na koncu je bil Peter najboljši po treh serijah in si je tako zaslužil naslov," je dejal v tej sezoni najuspešnejši norveški skakalec.

O maščevanju na letalnici o Vikersundu ne razmišlja. "Poletov v Vikersundu se veselim že od konca svetovnega prvenstva. Poleti so res nekaj posebnega, gre za skoraj povsem drug šport. Zelo mi je všeč," se je vprašanju o maščevanju, ki ga je postavil novinar spletne strani FIS Ski Jumping, spretno izognil Gangnes.

Ta je že opustil lov na Prevca v skupnem seštevku svetovnega pokala, prepričan ni tudi v to, da je moč ujeti drugouvrščenega Severina Freunda: "Nisem prepričan v to. Severin je zelo močan. Sam bom poskušal dobro skakati in imeti čim več dobrih trenutkov. Bomo videli, kam me bo to pripeljalo."

Do konca sezone bo na sporedu še 15 tekem. Prevc je doslej osvojil 1224 točk, branilec naslova Freund 855, Gangnes pa 738. Slovenski as, ki je v tej sezoni nanizal že osem posamičnih zmag, bo danes lovil dosežek Primoža Peterke, ki je še vedno najuspešnejši slovenski skakalec s 15 zmagami v svetovnem pokalu. Prevc jih ima 14.

Komentarjev 6
  • hudini 14:37 10.februar 2016.

    Kreten zagaman

  • TOLAR 12:37 10.februar 2016.

    Danes mora biti 1 Peter 2 Domen 3 Robi pa nej se norvežani avstrijci in nemci pojejo :)

  • wester62 12:10 10.februar 2016.

    kakor koli je včasih to boleče ,a menim da pa je športno tekmovati do konca. naj zmaga boljši in zakaj bi kaj zamerili komur koli ko zmaga. zakaj bi bili taki nešportni tekmovalci kot so nemci ,avstrijci in norvežani. mi ...prikaži več moramo biti bolj športni in vzgled našim mladim in evropi.zato menim da je prav da vsak športno tekmuje.