Šport
14 ogledov

Gerrard: Guardiola bo poživil angleški nogomet

pep guardiola EPA
Gerrard bo po pričakovanjih konec sezone napovedal slovo od zelenic, prihodnost pa vidi tudi v trenerskem delu, zato bo še bolj pozorno spremljal Guardiolo in njegov verjetni pohod na Anglijo.

Potem ko je strateg Bayerna Pep Guardiola v torek prvič pojasnil, zakaj ni podaljšal pogodbe z Bavarci - mika ga angleški nogomet, nogometno zakulisje pa ga že vidi kot trenerja Manchester Cityja -, je Steven Gerrard, ena od legend otoškega nogometa, prepričan, da bo Katalonec poživil dogajanje v Angliji.

"Hočem trenirati v Angliji, v premier ligi, to je edini razlog, zakaj nisem podaljšal pogodbe z Bayernom. Imam več ponudb, toda nisem se še odločil. Potrebujem nov izziv v svoji karieri," je dejal Guardiola, ki je konec decembra sporočil, da ne bo podaljšal pogodbe z Bayernom, ki se izteka po tej sezoni, ni pa še pojasnil, kje bo našel nove izzive.

"Odpira se mi možnost, da grem v Anglijo. Mislim, da je zdaj pravi čas. Če bi bil star 60 ali 65 let, bi ostal, tako pa se počutim dovolj mladega za nove izzive," je še dejal 45-letni Guardiola.

Man City ali Chelsea?

Med najresnejšimi kandidati za njegova bodoča delodajalce sta Manhester City in Chelsea, na stavnicah pa za verjetnejšega kandidata velja prvi. Tudi zaradi izvršnega direktorja kluba Ferrana Soriana in športnega direktorja Txikija Beguiristaina, s katerima je delal že v Barceloni.

Nekdanji kapetan Liverpoola Steven Gerrard, ki po koncu sezone v ZDA zdaj spet trenira z nekdanjimi soigralci, je pozdravil bodoči prihod Guardiole na Otok.

"Pep Guardiola je trener svetovnega kova. Vse kaže, da bo prispel v premier ligo, kar bo za nas super," je dejal Gerrard in dodal, da pravkar prebira tudi knjigo z naslovom Pep Confidential, ki obravnava Katalončevo prvo sezono pri Bayernu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.