Šport
88 ogledov

Goran Dragić sanja o zmagi

Goran Dragić Derrick Rose prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palmas EPA
Kapetan Goran Dragić pravi, da sanja o tem, kako bo Slovenija zmagala zahvaljujoč fantastičnemu metu za tri točke.

"Ko grem spat, se obdajam s pozitivnimi mislimi. Razmišljam, kako mečemo trojke 16:20 in premagamo ZDA. A ko se zbudim, postanem bolj realen. Na papirju imajo ZDA precej močnejšo zasedbo, tako da bomo morali igrati zares fantastično, da jih presenetimo," pred jutrišnjim dvobojem z ZDA (ob 21. uri) pravi Goran Dragić, ki med glavne prednosti Slovenije uvršča navijače.

"Proti Dominikanski republiki je bilo enkratno pogledati na tribune in videti vse zeleno. Naši navijači so res enkratni, zato smo se z veseljem odločili, da jih obiščemo v slovenskem lokalu v Barceloni. Resda je bilo malo naporno, saj smo se veliko fotografirali in podpisovali, vendar so si ti navijači to zaslužili. Hvala jim še enkrat za fantastično podporo, ki nam bo prišla prav tudi proti ZDA."

Zagotovo se ne bomo predali vnaprej

Edo Murić razmišlja še bolj pogumno. "Če bomo imeli v glavi, da igramo proti zvezdnikom iz lige NBA, se nam ne piše dobro. Tekmo moramo vzeti kot vsako drugo in iti na zmago. ZDA imajo fantastične posameznike, toda mi imamo boljšo kemijo znotraj ekipe, igralci smo bolj povezani in če odigramo res dobro, potem imamo možnosti. Zagotovo se ne bomo predali vnaprej, saj bomo imeli za seboj številno publiko, ki smo ji dolžni pokazati, kaj znamo," pravi Murić in dodaja: "Hkrati pa se moramo zavedati, da smo prišli med osem držav na svetu. To je za majhno Slovenijo lep dosežek, še posebej po tem, ko smo močno pomladili reprezentanco in izgubili nekaj ključnih in izkušenih igralcev."

Zdovc Slovenija Dominikanska republika osmina finala Mundobasket | Avtor: EPA EPA
Bolj previden je selektor Jure Zdovc. "Prijateljska tekma, ki smo jo odigrali na Kanarskih otokih, nam služi kot pokazatelj, kako se ne sme igrati proti ZDA. Vsakič, ko smo se z Američani spustili v divjo, hitro igro, smo pogoreli, če pa smo se držali navodil, se je vse dobro izteklo. Treba je biti potrpežljiv in zbran vseh 40 minut. Če le za nekaj napadov popusti zbranost, te takšna ekipa takoj kaznuje in hitro naredi razliko na semaforju. Paziti moramo na njihove hitre protinapade, skušati zaustaviti njihov skok v napadu in biti potrpežljiv v napadu. Vsekakor pa je v tem primeru najpomembnejša psihološka priprava; v tekmo moramo iti z energijo in prepričanjem, da nam lahko uspe," meni selektor.

Trener ZDA Mike Krzyzewski je zelo spoštljivo govoril o slovenski izbrani vrsti. "V prvi vrsti moramo pozabiti tisto tekmo na Kanarskih otokih. Bila je prijateljska in Slovenija je igrala pod svojimi zmožnostmi. Hkrati je tudi Goran Dragić igral precej manj, kot bo v četrtfinalu. On je zame eden najboljših branilcev na svetu in na tem prvenstvu je dokazal, da je pravi vodja. Tudi njegov brat Zoran igra fenomenalno, kar ob Domnu Lorbku Slovenijo uvršča med vrhunske ekipe. Po mojem mnenju ima Slovenija poleg Španije najmočnejšo zunanjo linijo na tem prvenstvu," je dejal Krzyzewski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.