Šport
124 ogledov

Gorenje vzplamenelo v zadnjem napadu

Gorenje Velenje Facebook
Slovenski rokometni prvaki so na gostovanju v Franciji osvojili točko.

Gorenje Velenje je na tekmi 4. kola skupinskega dela Evropske lige po sijajni končnici remiziralo pri francoski ekipi Pays d’Aix (26:26). Junak dvoboja je bil Tilen Sokolič, ki je najprej poldrugo minuto pred koncem znižal na 25:26, v sami končnici pa po uspešno izvedeni sedemmetrovki postavil končni izid 26:26.

Velenjčani so slabo začeli dvoboj v južnofrancoskem mestu, že po petnajstih minutah igre so zaostali za štiri gole (6:10). Izbranci Zorana Jovičića, ki so pred dnevi klonili v Ribnici, so se v nadaljevanju le zbrali in povsem zadihali za ovratnik gostiteljem, v 23. minuti pa so jih po golu 18-letnega Tarika Mlivića tudi ujeli in izenačili na 12:12.

V končnici prvega polčasa so malenkostno popustili in telesno močnejšim igralcem francoske ekipe dovolili, da so jim znova ušli na tri gole (12:15), s tolikšnim zaostankom so se podali tudi na veliki odmor (14:17).

Velenjčani so si sredi drugega polčasa pridelali največji zaostanek na tekmi (19:24), a so v zadnjih petnajstih minutah zaigrali precej bolje in se v 54. minuti po golu Ibrahima Haseljića približali na 23:25, poldrugo minuto pred koncem pa je Sokolič znižal na 25:26.

Francozi so nemudoma zahtevali minuto odmora, po njej pa so izgubili žogo. Slovenski prvaki so v zadnjem napadu iztržili sedemmetrovko, točko pa je po natančnem strelu prinesel Sokolič, s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit strelec dvoboja. Gol manj je dosegel Haseljić, Aleks Kavčič pa je dosegel pet zadetkov.

"Ponosen sem na svoje igralce. Pokazali smo, kaj pomeni ekipna igra in trdo delo. Z borbeno in čvrsto obrambo in dobrim napadom smo danes zasluženo osvojili točko."
Zoran Jovičić, trener Gorenja

Evropska liga (skupina C), 4. kolo:

PAUC - Gorenje Velenje 26:26 (17:14)
Nexe Našice - La Rioja 31:30 (14:15)

PRELOŽENO:
Sävehof - Magdeburg

LESTVICA:
1. Nexe Našice 6
2. Magdeburg 5 (-1)
3. Sävehof 4 (-1)
4. Gorenje Velenje 3
5. La Rioja 3 
6. Pays d’Aix UC 1

(+/-) - št. odigranih tekem glede na tekmece 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice