Šport
47319 ogledov

Pri komaj 38 letih preminila rokometna zvezdnica

Julija Portjanko Epa
Morda celo najboljši makedonski igralki vseh časov je odpovedalo srce.

Po poročanju makedonskih medijev je v 39. letu starosti preminila rokometna legenda makedonske reprezentance, Julija Nikolić, nekdaj znana pod priimkom Portjanko.

Portjankova se je rodila v Ukrajini, a se je zgodaj podala na rokometno popotovanje po Evropi, kjer je največjo slavo doživela pri obeh makedonskih velikanih, saj je igrala tako za Kometal, kot tudi Vardar.

V Makedoniji se je tudi poročila ter prevzela tamkajšnje državljanstvo in oblekla dres makedonske reprezentance, za katero je odigrala 57 tekem ter dosegla 187 zadetkov. Velja morda celo za največjo makedonsko igralko vseh časov, leta 2008 pa je svojo reprezentanco popeljala celo do sedmega mesta na Evropskem prvenstvu, katerega je končala v prvi deseterici najboljših strelk prvenstva.

Igrala je na poziciji srednjega zunanjega, tekom svoje kariere pa je v vsaki ekipi slovela kot pravi motor ekipe, kot organizatorko igre pa jo je krasil predvsem izjemen pregled igre.

Kariero je končala leta 2015 pri Vardarju, potem ko je za oba makedonska velikana skupaj igrala kar osem let. H Kometalu je prišla že leta 2003 in tam preživela šest sezon, pred prestopom k Vardarju leta 2013 pa je nosila še dres največjih turških, francoskih, ruskih in hrvaških klubov.

Po končani karieri je vse do prezgodnje smrti živela v Skopju, kjer je imela tudi svoje podjetje. Preminila pa je prav na poti domov v Skopje, kamor se je vračala iz Grčije. Kakšnih 50 kilometrov od doma ji je postalo slabo, nato pa ji je odpovedalo srce.

 

Komentarjev 6
  • Tamela_Zielinski 16:07 13.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 09:32 13.oktober 2021.

    ok, mene pa pri tej novici čudi da nihče ne omenja covida, cepljenja in podobno. če že dobivamo novice o smrti iz srbije.. kolk športnikov letos cepa , celo med tekmami.. če pa en necepljen umrel pa...

  • Ender3 22:34 12.oktober 2021.

    Tiste, ki bogovi ljubijo, jih preje vzamejo k sebi. R.I.P 🙏🙏

Sorodne novice