Šport
19 ogledov

Grob prekršek pretepača Buffala

boston bruins Reuters
V hokejski ligi NHL sta bili na sporedu le dve srečanji. Ottawa je v gosteh s 6:1 premagala Detroit, Boston pa je prav tako na tujem ledu ugnal Buffalo s 5:2.

Osrednja tema je bil grob in nevaren prekršek nad Louijem Erikssonom. V zadnji tretjini ga je namreč namerno v glavo zadel John Scott, ki si je za potezo prislužil izključitev do konca tekme. Trener Bostona Claude Julien je bil na novinarski konferenci zelo neposreden. "Sodniki so se odločili tako, kot bi se vsak normalen človek. Žalostno je, da ta fant samo opravlja svoje delo. On je na igrišču iz dveh razlogov: da se pretepa ali pa da koga poškoduje. Danes mu je naloga dobro uspela."

Trener Buffala Peter Chiarelli na novinarski konferenci ni želel odgovarjati na vprašanja o nešportni potezi svojega igralca, Scott pa se je v mešani coni prav tako izognil predstavnikom sedme sile.

Drugi dvoboj večera je zaznamoval Daniel Alfredsson, ki se je prvič srečal z ekipo, v kateri je bil kapetan 13 sezon. Ottawa do njega ni imela nobenega usmiljenja, saj je mrežo Detroita napolnila s pol ducata zadetkov in praktično že na začetku druge tretjine, ko je semafor kazal rezultat 4:1, odločila zmagovalca.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Boston Bruins 2:5
Hodgson, Zadorov; Lucic in Krug 2, Hamilton

Detroit Red Wings : Ottawa Senators 1:6
Bertuzzi; Spezza in Ryan 2, Gryba, Cowen

Prekršek za izključitev Johna Scotta:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.