Šport
13 ogledov

Kopitarjevi kralji poraženi v zadnji minuti

los angeles kings Reuters
Los Angeles Kings so v domači dvorani Staples Center v zadnji minuti tekme izgubili proti Calgary Flames (2:3).

Čeprav slovenski hokejski zvezdnik v ligi NHL Anže Kopitar že 21 tekem zapored ni dosegel zadetka, mu v taboru kraljev še naprej neomajno zaupajo. Hrušičan je namreč v dosedanjem delu sezone zbral največ podaj pri kraljih, osem. Tokrat so Los Angeles Kings doma gostili Calgary Flames in v zadnji minuti izgubili z 2:3; Kopitar je ostal brez točke.

Gosti so si zmago priigrali 29,7 sekunde pred koncem tekme, ko je T.J. Brodie dosegel odločilni gol z igralcem več na ledu. Hokejisti Calgaryja so si igralca več priigrali 2:12 minute pred koncem, ko je Dennis Wideman padel blizu ograde, ker ga je s palico nepravilno oviral prav Kopitar. Slednji je odigral slabih 20 minut tekme in v tem času štirikrat poskusil s strelom na vrata nasprotnika, a neuspešno.

Brodie je "pobral" plešoči plošček in premagal domačega vratarja Jonathana Quicka za prvo zmago Calgaryja v zadnjih treh tekmah. Za Flames sta zadela še Mike Cammalleri in novinec Sean Monahan, vratar Karri Ramo pa je zaustavil 27 strelov.

Zmagi gostujočih ekip

Izjemen niz nadaljujejo hokejisti San Jose Sharks, ki še edini v ligi NHL to sezono ne poznajo poraza po rednem delu tekme. Tokrat so z 1:0 po kazenskih strelih v gosteh premagali Detroit Red Wings. Odločilni gol na tekmi je dosegel Logan Couture, vratar Antti Niemi pa je za svoj 24. "shutout" v karieri zbral 24 obramb.

Tudi tekma v Pensilvaniji med Pittsburgh Penguins in Colorado Avalanche se je končala z zmago gostov z 1:0. Že sredi druge tretjine je tekmo odločil Gabriel Landeskog, ki je Pittsburgh popeljal do osme zmage to sezono v devetih tekmah.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Calgary Flames 2:3
Anže Kopitar: 4 streli na gol v 19:53 minute za LA

Detroit Red Wings : San Jose Sharks 0:1*
Pittsburgh Penguins : Colorado Avalanche 0:1

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.