Šport
39 ogledov

Haye: "Kličko bo padel za moje navijače"

Vladimir Kličko, Haye, 2011 EPA
Upokojeni britanski boksar David Haye, zdaj že nekdanji prvak po verziji WBA, je potrdil, da si želi v ring z devet let starejšim Ukrajincem Vitalijem Kličkom. "Premagal ga bom za vse svoje navijače," sporoča Haye.

Nekdanji boksarski svetovni prvak v supertežki kategoriji po verziji WBA David Haye, ki je oktobra na svoj 31. rojstni dan končal aktivno poklicno kariero boksarja, je, čeprav je še nedavno trdil drugače, spet pripravljen stopiti v ring z Vitalijem Kličkom, s katerim je po štetju točk izgubil borbo junija v Hamburgu.

"Če bi se ponovno boril, bi bilo videti, kot da lažem svojim navijačem, katerim sem dejal, da sem se upokojil. A oni si ne želijo, da bi kariero končal s porazom. Želijo si, da z nokavtom premagam Vladimirja ali Vitalija Klička. Zagotovo bi mi oprostili, če bi ju nokavtiral, kot to načrtujem," pravi Haye, ki je znan po svojem dolgem jeziku. Haye bi se lahko proti starejšemu od bratov Kličko boril poleti prihodnje leto, a le, če bo svetovni prvak po verziji WBC obranil naslov v borbi proti izzivalcu Derecku Chisoreju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.