Šport
24 ogledov

Henry nazaj pri Arsenalu

Thierry Henry Arsene Wenger Arsenal odkritje kipa kip govor Youtube
Legendarnemu Thierryju Henryju je trener Arsene Wenger že lani rezerviral mesto v klubu in zdaj razkril, da bo legendarni napadalec med študijem deloval v mladinskem pogonu.

Arsène Wenger je potrdil, da se bo Arsenalova legenda Thierry Henry kot trener začel kaliti v mladinskem pogonu "topničarjev". Veselo novico za vse navijače kluba iz severnega Londona je francoski strateg razkril na današnji novinarski konferenci. Po nedavni upokojitvi rojaka je sicer dejal, da bo moral do vodenja prve ekipe prehoditi še trnovo pot.

37-letni Henry je zdaj tudi zares začel pomagati klubu svojega srca, med opravljanjem trenerskih izpitov pa je trener prvega moštva prepričan, da je nekdanji svetovni prvak izjemno dobrodošla okrepitev: "Thierry Henry dela prve korake kot trener. Dobro je za naše mladce, da jih trenira on. Tam je bil že enkrat ali dvakrat." 

 

"Vsi naši nekdanji igralci so dobrodošli, da se vrnejo sem in naredijo izpite. Z veseljem jih vzamemo," je še dodal francoski strokovnjak.

Henry je pri Arsenalu preživel osem let in osvojil dva naslova v Premier League ter tri pokale FA, nato pa svojo kariero v Evropi sklenil pri Barceloni, ki ji je pomagal do njenega tretjega in svojega prvega evropskega naslova. Francoz je svojo bogato kariero, ki je vključevala vse možne naslove s katalonskim klubom in naslov svetovnega ter evropskega prvaka s Francijo, v zaključku lanskega leta sklenil pri ekipi New York Red Bulls.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.