Šport
10 ogledov

Hercog: ''Kože ne bom prodala poceni''

Polona Hercog OP Francije Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je prebila v četrtfinale turnirja WTA v Bastadu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev, potem ko je v drugem krogu premagala drugo nosilko, 24. igralko sveta Nemko Julio Görges. V četrtfinalu bo branilka naslova v petek lopar prekrižala z Bolgarko Cvetano Pironkovo.

Polona Hercog je v drugem krogu po uri in 42 minutah premagala drugo nosilko, Nemko Julio Görges, s 7:6 (4) in 6:2. Hercogovo v četrtfinalu čaka Bolgarka Cvetana Pironkova, ki je v drugem krogu izločila Ukrajinko Lesijo Turenko s 7:5 in 6:0.

"Po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe šele na tem turnirju na Švedskem čutim, da se zadeve postavljajo nazaj na svoje mesto. Izplačalo se je biti potrpežljiv in psihično močan, saj športniki velikokrat preveč hitimo in pričakujemo takojšnje rezultate na ravni, kot so bili pred poškodbo," je iz Bastada sporočila Hercogova.

"S trenerjem in celotno ekipo smo se pogovorili, določili smernice in temu sledimo. Ne oziram se na 'ranking' na lestvici WTA, prav tako pa si ne zadajam nekih velikih ciljev že v tej fazi. Pomembna je vsaka točka, ki jo osvojim, vsaka tekma, ki jo dobim. Korak za korakom. Le na takšen način bodo prišle nazaj tudi uvrstitve na lestvici WTA," se zaveda Štajerka, ki je bila zmage nad drugo nosilko zelo vesela: "Današnje zmage proti Juliji se seveda veselim in mi daje še večji zalet, vseeno pa se zavedam, da me že v petek čaka nova tekmica, ki jo bo spet treba premagati. Če ne to, pa vsaj ne poceni prodati kože. Na tej ravni tenisa ti nobena tekmica ne podari ničesar."

Svoje nastope pa je že končal najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič. Ljubljančan je po neuspehu med posamezniki izpadel še v prvem krogu med dvojicami. Skupaj s Slovakom Igorjem Zelenayem sta klonila pred prvima nosilcema, Špancema Marcelom Granollersom in Marcom Lopezom, s 6:3 in 6:3.

Kavčič je bil neuspešen tudi v uvodnem krogu med posamezniki, kjer je moral priznati premoč Brazilcu Thomazu Bellucciju. Ta je slavil s 6:1 in 6:1.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.