Šport
68 ogledov

Hirscher do 36. zmage

Marcel Hirscher slalom Santa Caterina EPA
Na slalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Santa Caterini je po še nedokončani prvi vožnji v vodstvu Rus Aleksander Horošilov.

Salzburžan Marcel Hirscher je bil tretji po prvi vožnji, a je bil v finalu zelo hiter za še 36. zmago v svetovnem pokalu. Drugi je bil Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,21), vodilni po prvi vožnji Rus Aleksander Horošilov je bil nato tretji (+0,32).

Oba slovenska predstavnika na slalomu, ki bi sicer moral biti na Sljemenu nad Zagrebom, a so ga odpovedali zaradi pomanjkanja snega, Matic Skube in Miha Kürner, sta odstopila že v prvi vožnji ter tako ostala brez uvrstitve.

Hirscher spet v skupnem vodstvu

Hirscher (721 točk) je z zmago, gre za njegovo že 17. slalomsko zmago v svetovnem pokalu, znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Prejšnji vodilni Norvežan Aksel Lund Svindal, ki slaloma ne vozi, zdaj zaostaja 85 točk za Avstrijcem. Na tretje mesto skupno je skočil Kristoffersen, ki je prehitel rojaka Kjetila Jansruda, po novem četrtouvrščenega, ki prav tako ne vozi slaloma.

V posebnem slalomskem seštevku je Kristoffersen za 20 točk ubranil vodstvo pred drugouvrščenim Hirscherjem. Na tretje mesto v slalomskem seštevku se je zavihtel Horošilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.