Šport
60 ogledov

Med huligani nekdanji reprezentant?

hrvaška huligani eksplozija EPA
Hrvaški preiskovalni organi so v potekajoči raciji proti odgovornim za navijaške izgrede med evropskim prvenstvom v nogometu med tekmo Hrvaška - Češka na stadionu v francoskem Saint-Etiennu priprli in poslali v preiskovalni pripor šest oseb, je danes poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Po neuradnih podatkih je hrvaška policija v več mestih prijela in podala kazenske ovadbe proti desetim osebam, preiskovalni sodnik pa je nato odredil pripor za šest oseb. Za štiri osebe, ki so jih priprli v Splitu, so odredili enomesečni preiskovalni pripor, za enega od priprtih osumljencev še niso sprejeli dokončne odločitve, ali mu bodo podaljšali pripor ali ga bodo poslali na prostost, po enega od osumljencev so priprli tudi v Šibeniku in Osijeku, medtem ko je sodišče v Dubrovniku zavrnilo pripor za tri osumljence in jih pustilo na prostost. So pa proti tej trojici izrekli varstveni ukrep prepovedi približevanja stadionom oziroma prepovedi ogleda športnih tekmovanj.

Štirim osumljencem, ki so jih prijeli v Splitu, gre za posameznike v starosti od 20 do 24 let, je sodišče določilo plačilo varščine v višini od 5300 do 8000 evrov. Bremenijo pa jih, da so izzivali oziroma da so sodelovali pri netenju izgredov ter da so napadli druge navijače na tribunah med tekmo, ki jo je sodnik moral v 86. minuti začasno prekiniti zaradi odvrženih prižganih bakel.

Hrvaška policija za zdaj še ni izsledila storilcev, ki so na igrišče odvrgli pirotehnična sredstva ter petarde z glasnim pokom, tako imenovani topovski udar.

Zveza odštela sto tisočakov

Po hrvaških novičarskih portalih so se pojavile informacije, da naj bi bil med aretiranimi navijaškimi huligani tudi 25-letni vaterpolist, nekdanji član hrvaške mladinske reprezentance, ki je leta 2009 osvojila naslov svetovnih prvakov v mladinski kategoriji. Policija te informacija ni mogla potrditi.

Hrvaška policija na podlagi prijav občanov, fotografij in video posnetkov obravnava vsega skupaj 30 oseb v povezavi z izgredi na stadionu v Saint-Etiennu.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je Hrvaško nogometno zvezo (HNS) za divjanje hrvaških navijačev na tekmi 17. junija s Češko kaznovala s plačilom 100.000 evrov kazni. Hrvaški huligani so na omenjeni tekmi poskrbeli za petminutno prekinitev, ko so na igrišče metali pirotehnična sredstva, eden od varnostnikov je bil ranjen, ob tem pa so se še stepli med seboj.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.