Šport
77 ogledov

Hrvaški komentator: Prevca ustavita le ptič ali ostrostrelec!

peter prevc EPA
Slovenski skakalec je navdušil tudi južne sosede, ki smučarskim skokom sicer ne posvečajo posebne pozornosti.

Peter Prevc je pred skupno zmago na 64. novoletni turneji. Pred zadnjo tekmo v Bischofshofnu (na sporedu bo v sredo) ima zajetno prednost pred drugouvrščenim Severinom Freundom, za vse ostale pa je praktično že nedosegljiv.

Pot do skupne zmage si je Peter Prevc tlakoval z nedeljsko zmago v Innsbrucku. Posebej impresiven je bil njegov skok v drugi seriji, ko je pristal pri 132 metrih in pometel s konkurenco. Tudi po njegovih besedah je bil to eden njegovih najboljših skokov v karieri.

Gorenjski mojster je navdušil številne po Evropi. Ob njegovem skoku je "norel" tudi komentator Eurosporta, njegov hrvaški kolega pa si je dovolil zanimivo opazko. Dejal je, da lahko Prevca v Bischofshofnu ustavi le "ptič ali pa ostrostrelec".

Hrvati skokov sicer ne spremljajo preveč podrobno, tako kot večina evopskih držav se posvečajo le novoletni turneji. Toda tudi naključni spremljevalci skokov si bodo Prevca po takšnih predstavah še kako dobro zapomnili.

Komentarjev 3
  • tslamar 07:36 07.januar 2016.

    Lepo je, da tudi Hrvati navijajo za Petra. Vse kar služi za spoprijateljevanje je med sosedi dobrodošlo.

  • nostradamus 14:31 05.januar 2016.

    petra ne bo ustavil nihce letos je njegovo leto dobesedno je deklasiral konkurenco in zaprl kljuncke tako avstrijcem kot tudi nemcem ni kaj bravo peter.

  • Ferluci 12:56 05.januar 2016.

    Pa koga zanima hrvaški komentar, lepo vas prosim!