Šport
20 ogledov

"Za oceno 11, zdaj pa po 12"

Peter Prevc EPA
Peter Prevc zanesljivo vodi pred zadnjo tekmo novoletne turneje. "Prva serija je bila odločilna," je o današnji tekmi menil mož v rumeni majici.

"Poskusna serija res ni bila najboljša popotnica za tekmo. Bilo je kar nervozno zame in še za koga drugega. Z Goranom Janusom smo hitro sedli, pogledali kamero in videli, da sem dva metra prehitro odskočil. Goran mi je povedal, da je tu treba biti zelo potrpežljiv. Zato mi je kar odleglo, ko sem v prvi seriji zmogel dočakati to odskočno mizo," je občutke po nekoliko ponesrečenem poizkusnem skoku in precej boljši daljavi v prvi seriji opisal 11-kratni zmagovalec tekem za svetovni pokal.

V tej sezoni je Peter Prevc nastopil na desetih tekmah, ob tem pa petkrat zmagal, le enkrat pa se ni uvrstil na zmagovalni oder. Na drugi tekmi sezone v Lillehammerju je imel obilico smole z vetrom, preizkušnjo pa je končal na 11. mestu.

"Današnja tekma je bila ena bolj zahrbtnih. Rampa je bila zelo nizko, ob konstantnem vetru od zadaj pa ti mora skok res uspeti. V prvi seriji je bilo tako kar odločilno, da si dobro skočil. Je bil pa drugi skok kar za oceno 11, v Bischofshofen pa grem zdaj po 12. Skoke je treba nadgrajevati. vedno se najde še kakšen dodaten impulz, sproščenost. Zmeraj se da kaj izboljšati in k temu stremim," je še dodal zanesljivo vodilni v skupni razvrstitvi novoletne turneje. Pred zadnjo tekmo Severin Freund za njim zaostaja za 19,7 točke.

"Velikokrat se mi je po glavi podila lanska turneja, vesel sem, da sem se zdaj ujel s to skakalnico. Je pa še vedno neka uganka, vedno se ti lahko pripeti še kakšna napaka," je sicer svoj boj s skakalnico Bergisel opisal Prevc.

In zakaj ni nastopil v kvalifikacijah? "Opravil sem dva solidna skoka na treningih in videli smo, kaj mi še manjka. Odločili smo se, da grem v hotel počivat, do kvalifikacij je bila še ura časa. Dve uri pred ostalimi sem bil v hotelu in sem ju izkoristil za spanec."

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:51 03.januar 2016.

    Zakaj ne pišete o svinjariji ocenjevanja skoka , ko so Prevcu za dali za isti doskok 3x 18 pik , Frendu pa 3x 19 pk !

  • Papaja Popi 18:13 03.januar 2016.

    Virtuoz........................