Šport
7 ogledov

Hrvat v polfinalu, dvojni četverec ne

sp veslanje bled navijači Reuters
Na svetovnem prvenstvu na Bledu je v repasažu nastopil še dvojni četverec v postavi Matej Rojec, Jan Špik, Gašper Fistravec in Aleš Zupan in v svoji skupini zasedel peto mesto, zato ga v petek čaka nastop v tekmi za razvrstitev v finale C ali D.

V ogorčenem finišu je Nova Zelandija ugnala Veliko Britanijo, obe posadki pa sta se prebili v četrtfinale. Slovenci, ki so bili do 1500-metrske znamke še v položaju, da bi si z dobrim finišem priborili napredovanje, pa so v zadnjih metrih zaostali in na tretje ter četrto mesto so se uvrstili Francozi in Estonci. Že pred tem so iz boja za najvišja mesta izpadli Danci.


"Lahko rečem, da smo zelo razočarani, nismo dosegli tistega, kar smo si želeli. Čoln nam po startu preprosto ni stekel in po prvih 700 metrih smo počasi začeli izgubljati priključek. Pozna se, da nismo imeli skupaj veliko tekem, pa tudi skupnih treningov je bilo premalo. Želeli smo si, da bi izpolnili olimpijsko normo, ampak žal nam ni uspelo," je bil po tekmi razočaran Fistravec.

Že pred tem si je polfinale skozi repasaž priveslal lahki skifist Rajko Hrvat iz izolskega Arga, ki je v svoji skupini osvojil tretje mesto. Razred zase je bil Francoz Stany Delaire, drugi je bil Egipčan Abd el Mohsen Masud, tretji pa Hrvat, ki je v drugem delu dirke strl odpor žilavega Alžirca Sida Budine. Najhitrejši je bil v tretji četrtini proge, kjer je dosegel najboljši izid in prehitel Alžirca, v nadaljevanju pa je razliko le še povečal.

"Z uvrstitvijo v polfinale sem zadovoljen, s samim veslanjem ne. V začetku sem malo zaspal, ne vem kaj sem čakal, v drugi polovici pa sem pritisnil in le prišel noter. Vesel sem polfinala, a se da v veslanju še veliko popraviti. Dosti je še rezerv. Tudi polfinalu bom 'probal' nekaj narediti in priti v finale," je po tekmi povedal Hrvat. Slovenski reprezentant pravi, da ima rezerve predvsem v startu in: "Morda tudi vetrovno vreme, kar sem danes izkoristil. Dal bom vse od sebe, bomo videli, kaj bo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.