Šport
34 ogledov

Hrvati: Franciji je treba odvzeti olimpijsko zlato

Nikola Karabatić Reuters
Siva eminenca hrvaškega rokometa Zoran Gobac je za hrvaški spletni portal net.hr dejal, da bi morali Franciji zaradi primera Karabatić odvzeti olimpijsko zlato iz Londona.

Prvi mož rokometnega kluba Zagreb je znan po burnih izjavah, zadnjo v nizu je izrekel za spletni portal net.hr: "Franciji je treba zaradi Karabatića odvzeti zlato." S tem se je Zoran Gobac odzval na stavniško afero v kateri se je francoski rokometni prvak Montpellier z najboljšim francoskim rokometašem Nikolo Karabatičem na čelu znašel v primežu obtožb zaradi suma prirejanja izida prvenstvene tekme proti Cesson-Rennesu.

"Menim, da je Karabatič zgolj stavil, ne pa tudi nameščal rezultata, to je pod njegovim nivojem. Menim, da je to olajševalna okoliščina, čeprav tudi tega ne bi smel početi. On je dobro živel tudi brez stav, tako od sponzorjev, kot rokometne plače," je prepričan Gobac, ki je v nadaljevanju pogovora za hrvaški spletni portal izpostavil nov pogled na stavniško afero. "To se je vedelo že pred Olimpijskimi igrami v Londonu. Ali je tako? Zakaj so ga potem Francozi vzeli v reprezentanco? Zakaj je Karabatič igral na olimpijskem turnirju? Je tako? O tem nihče še ni razmišljal. Mi smo bili s tem direktno oškodovani. Hrvaška je bila direktno oškodovana. Izpadli smo v polfinalu," pravi Gobac in za to ponuja tudi rešitev: "Kako bi to rešil? Enako kot z dopingom. Vzel bi jim kolajno. Tu ni nikakršne razlike."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.