Šport
53 ogledov

Hrvati: Postali smo nacija luzerjev!

rokomet, Slovenija, Hrvaška Profimedias
V Sloveniji in na Hrvaškem zelo odmeva sinočnja tekma za tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji, ki jo je na koncu po preobratu dobila Slovenija, ki se je vrnila iz izgubljenega položaja. Naši južni sosedi so sodeč po medijskih poročanjih v šoku, saj so imeli tekmo dobljeno, doma pa slovenski mediji slavijo nove rokometne junake.

Hrvaški portal 24sata je postregel z naslovom: "ŠOK V PARIZU:: Kavboji imeli bron v žepu, pa so izginili." Nadaljevali so z besedami: "Slovenija je premagala Hrvaško z 31:30 za svojo prvo medaljo v zgodovini. Hrvaška je igrala čudežno, vodila je za osem, a nato v zadnjih 20 minutah 'izginila'. Poklonili smo Slovencem bron."

Index.hr je bil do igralcev še bolj kritičen. Enega od člankov o tekmi je naslovil kar z "Postali smo nacija luzerjev". Pred tem je zapisal:"Tragičen poraz. Hrvaška je razpadla in ostala brez medalje, Slovenci slavijo senzacijo."

Sportske novosti so objavile naslov: "Nevideni poraz Hrvaške! Zakockali osem golov prednosti in poklonili Slovencem bron. Šok in nezaupanje na klopi, igralci v solzah." Spraševali so se, ali je možno v zadnjih 20 minutah iz rok izpustiti prednost osmih golov.

Nekdanji odlični hrvaški reprezentant Goran Šprem je v studiu televizije RTL sinoči menil: "Nismo več igrali, mislim, da nismo imeli treh pravih strelov v zadnjih 10 minutah. Ob polčasu smo si rekli - to je konec, tega ne moremo več izgubiti. Zmanjkal nam je en gol, da prelomimo tekmo. Ostal sem brez besed."

Še en nekdanji hrvaški reprezentant Mirza Džomba se je spraševal: "Šok. Danes se nam je vrnilo, kar smo dobili na Poljskem. To se nam je zgodilo danes. Izgubili smo brez izstreljenega naboja. Nihče ne razume, ne mi, ne igralci, ne selektor, ne javnost. Nismo padli v črno luknjo, ugasnili smo. Osem golov razlike - kdo je to zmožen izgubiti?"

Prav vsi hrvaški mediji pa so si bili enotni: hrvaško klop mora zapustiti selektor Željko Babić, pa tudi koordinator reprezentance, nekdanji vrhunski igralec Ivano Balić. Vodstvo hrvaške zveze bo v Babićevi usodi razpravljalo v torek, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na drugi strani Kolpe povsem drugače

Razumljivo je bilo veliko več dobre volje na drugi strani. Slovenski mediji so obširno poročali o velikem uspehu slovenskih rokometašev. 24ur.com je poročilo s tekme naslovil z "Maščevanje sladko kot teran, Slovenija po epskem preobratu do brona na svetovnem prvenstvu!" MMC RTV Slovenije je zapisal "Levjesrčni Slovenci vstali 'od mrtvih' in osvojili bron zlatega leska!"

Ekipa24.si je bila z naslovom čisto kratka - "VELIKI HEROJI". Nadaljevala je: "Te tekme ne bomo nikoli pozabili. Potem, ko smo bili že potopljeni, so se naši fantje dvignili kot feniks iz pepela in v zadnjih sekundah premagali Hrvate. Odprite steklenico terana za našo zmago."

Čestitke so prek družbenih omrežij poslali tudi slovenski politiki: Predsednik Slovenije Borut Pahor je tvitnil: "Čestitam rokometnim junakom. Vrhunska vrnitev iz izgubljenega položaja. Izjemno." Premier Miro Cerar je zapisal: "Slovenci smo, ne jamramo, ampak zmagujemo! Čestitam, bravo naši!!!"

Znani tviteraš Taksist Ibro tokrat ni bil tako gostobeseden, objavil je: "Bron(hi) je naš!" Primorski reper Smaal Tokk je zapisal: "Prow uno za infarktt! Če se nebi bali plinske napeljave u Šmpetrski bolnci."

Na obe reprezentanci je bil ponosen biatlonec Jakov Fak, ki je na Facebooku objavil: "Hudo hudo kakšna tekma, čestitke za izjemno borbo, to je šport ! Bravo Hrvatska, bravo Slovenija."

Komentarjev 4
  • LukaMB 17:59 29.januar 2017.

    Zgubili bodo vsakič, ko bodo v šport mešali svojo napuhano politiko. Zmaga je tokrat najslajša in čisto prav jim je. Slovenijaaaaaaaaaa gre naprej!

  • MihaPu 16:04 29.januar 2017.

    Ne postali, SO ŽE z njihovimi političnimi izpadi s strani njihovih komentatorjev, ki ne sodijo v šport!

  • rogixl 13:20 29.januar 2017.

    Hrvatom ni nič jasno: poglej spodnji link https://youtu.be/9pnRdvyFZ68