Šport
320 ogledov

Hrvatje ne bodo spremenili termina enega svojih največjih športnih dogodkov

CRO Race Reševalni pas/Twitter
Hrvaški organizatorji niso spremenili datuma kolesarske dirke CRO Race.

Letošnja mednarodna kolesarska dirka CRO Race naj bi potekala v svojem napovedanem terminu, med 29. septembrom in 4. oktobrom, je za hrvaške medije potrdil direktor dirke po Hrvaški Vladimir Miholjević. Ne vidi težave v tem, če bodo mnoge kolesarke dirke letos potekale istočasno.

"Še naprej načrtujemo dirko v napovedanem terminu, čeprav bo to pomenilo, da bo potekala istočasno z morebitnim novim terminom dirke po Italiji," je povedal Miholjević v pogovoru za hrvaško tiskovno agencijo Hino.

CRO Race | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Večina mednarodnih spomladanskih kolesarskih dirk zaradi pandemije novega koronavirusa išče nove termine v letošnjih poznih poletnih in jesenskih terminih. Dirka po Italiji naj bi tako potekala oktobra, španska Vuelta pa novembra.

Miholjević meni, da istočasno potekanje dirk ne bo težava, ker si ekipe in kolesarji želijo čim prej tekmovati, da bi opravičili finančne podpore sponzorjev. Kot je izpostavil, je zdravje najbolj pomembno, a je poklicno kolesarstvo velika "mašinerija", za katero bo treba zagotoviti vse varnostne epidemiološke standarde, da bi dirke nemoteno potekale.

CRO Race | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Miholjević navaja, da je CRO Race nacionalni hrvaški projekt ter pričakuje, da bodo zagotovili denar za letošnjo dirko. Eden glavnih sponzorjev je bila hrvaška turistična skupnost (HTZ), a je vprašljivo, ali bodo lahko denar namenili tudi za kolesarsko dirko glede na krčenje turističnega prometa na Hrvaškem, še navaja Hina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice