Šport
14 ogledov

Hud udarec za Angleže

Daniel Sturridge EPA
V skupini E bosta pomemben dvoboj odigrali favorizirani reprezentanci Švice in Anglije. Pri slednji bo manjkal zelo pomemben član . napadalec Daniel Sturridge.

V skupini E, kjer se bo tudi Slovenija v ponedeljek pomerila z Estonijo, bo že v prvem kolu kvalifikacij ze evropsko prvenstvo 2016 na sporedu velik derbi. V Baslu bosta namreč zaigrali favorizirani Švica in Anglija. Pri slednji bo zaradi poškodbe stregenske mišice manjkal napadalec Liverpoola Daniel Sturridge.

"Opravili smo pregled, ki je potrdil poškodbo. Zdaj se bo vrnil v domači klub, proti Švici pa ga ne bo v kadru reprezentance," so odsotnost zelo pomembnega člana izbrane vrste potrdili na angleški nogometni zvezi. V prvo enajsterico bo selektor Roy Hodgson zdaj najverjetneje uvrstil novega nogometaša Arsenala Dannyja Welbecka, na pravo priložnmost pa bo čakal še en član Redsov Rickie Lambert. Sturridge je v dresu Anglije odigral 16 tekem, pri tem pa je zabil pet zadetkov.

Branilec Chelseaja Gary Cahill sicer meni, da bo v skupini s Slovenijo, Litvo, Estonijo in San Marinom prav Švica najtrši oreh za Angleže: "Švicarji so samozavestni, a to je za nas odlična priložnost, da pozabimo na razočaranje s svetovnega prvenstva. Preobrat v naših igrah se sicer ne bo zgodil kar čez noč. Tega se vsi zavedamo."

Diega Costo zamenjal najstnik Barcelone

Zaradi podobne poškodbe je sicer iz španske reprezentance izpadel Cahillov klubski kolega Diego Costa. Napadalec se je poškodoval ob četrtkovem porazu z 0:1 na prijateljski tekmi s Francijo in se je že vrnil na zdravljenje na Stamford Bridge. Španski selektor je zamenjavo poiskal v 19-letnem članu Barcelone Munirju. Slednji ima za zdaj še pravico nastopati za Maroko, ki pa bo izginila, če bo zaigral za rdečo furijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.