Šport > Nogomet
64 ogledov

Liverpool po katastrofalnem zaključku naslov prepustil Cityju

Liverpool - Chelsea Sakho tribuna Premier League Anglija liga prvenstvo
1/15
EPA
Liverpool je na zadnji tekmi 37. kola s katastrofalnim zaključkom srečanja zapravil praktično vse možnosti za naslov prvaka. Redsi so še v 77. minuti vodili s tremi goli razlike, na koncu pa iztržili le točko (3:3).

Nogometaši Liverpoola so z remijem na Selhurst Parku (3:3) zapravili skoraj vse možnosti za prvi ligaški naslov po 24 letih. Manchester City ima sedaj točko in tekmo manj od varovancev Brendana Rodgersa, ob tem pa tudi precej boljšo razliko v golih od redsov. V sredo meščani doma igrajo zaostalo tekmo proti Aston Villi

Crystal Palace si je že pred časom zagotovil obstanek, Evropa pa je bila izgubljena že na začetku prvenstva, ko je ekipa iz južnega Londona nizala poraze. Zlata sredina je vseeno dober dosežek za fante Tonyja Pulisa, ki so jeseni izgledali že povsem odpisani.

Prvenec kronal premoč

Gostujoči trener Brendan Rodgers je srečanje začel brez načetega Philippa Coutinha, zato pa je mesto v začetni enajsterici dobil Daniel Sturridge, ki v zadnjih dneh zaradi poškodbe ni veliko treniral. Liverpool je začel ofenzivno in hitro dvakrat zapretil prek Luisa Suáreza. Prvo "smrtno" priložnost so gostje zapravili v 7. minuti, po kotu Stevena Gerrarda je povsem sam ostal Mamadou Sakho, toda francoski branilec je iz ugodnega položaja zgrešil. 

Palace, ki pod vodstvom Pulisa igra povsem drugačen nogomet, kot pod Ianom Holllowayem, se je nato značilno postavil v obrambo in prežal na protinapade. Toda taktiko steklarjev je razvrednotil Joe Allen v 18. minuti, ko je po predložku Gerrarda iz kota v svojem 50. nastopu zabil svoj prvi ligaški gol za ekipo z Anfielda.

Po zadetku se je tempo srečanja umiril in v naslednjih minutah gledalci v južnem Londonu niso videli izrazitih priložnosti. Šele po več kot pol ure igre je bil prvič na preizkušnji gostujoči vratar Simon Mignolet, ko sta z razdalje poskusila Jason Puncheon in Mile Jedinak. V končnici prvega dela je na drugi strani Julianu Speroniju še enkrat zapretil Suárez s strelom v krajši kot, ki ga je dolgoletni vratar steklarjev odbil in tako obdržal minimalni zaostanek.

Suárezov 31., L'poolov 99.

Po odprtem začetku drugega polčasa z obeh strani smo hitro videli dva zadetka. Najprej je za domače poskusil Joe Ledley, na drugi strani pa je Suárez zapravil enkratno priložnost. Udarec Sturridga je Speroni odbil, Urugvajec pa je odbitek iz idealnega položaja divje poslal čez vrata. V sledečih trenutkih pa si je Rodgersova četa zagotovila izdatno prednost. V 52. minuti je Sturridge sprejel dolgo žogo Gerrarda in se spustil v prodor, nato pa streljal z roba kazenskega prostora in s pomočjo odboja od branilca podvojil prednost Liverpoola.

Dobri dve minuti kasneje je zabil še Suárez, žogo je poslal med vratarjevima nogama po dvojni podaji z Raheemom Sterlingom. To je bil že 31. ligaški gol za napadalca v sezoni, s čimer je izenačil rekord Premier lige (odkar ta šteje 20 ekip). To je bil 99. gol redsov med letošnjo angleško elito.

Liverpool, ki je imel pred tekmo za devet golov slabšo razliko v golih od Man Cityja, se z visokim vodstvom ni zadovoljil in je iskal še dodatno izboljšanje svojega dosežka. Lepo priložnost za povišanje prednosti je v 76. minuti zapravil Sterling, kar je malce kasneje kaznoval Damien Delaney, njegov projektil z razdalje je bil preveč za Mignoleta.

Na drugi strani priložnosti za dokončno potrditev zmage ni izkoristil Coutinho, po sledečem kotu pa je sodnik spregledal čisti prekršek Ledleya nad Gerrardom v kazenskem prostoru. Zatem je stekla "kontra" steklarjev, po levi je potegnil Yannick Bolasie in v sredini našel Dwighta Gayla, Mignolet pa še enkrat več ni zmogel preprečiti zadetka.

Gayle udaril drugič, redsi v solzah z igrišča

V končnici so prevladovali domači, ki so vztrajno pošiljali žoge pred vrata gostov, kar se jim je obrestovalo v 88. minuti. Rezervista Gayle in Glenn Murray sta po dolgi žogi znala kaznovati slabo postavljeno obrambo Liverpoola in Gayle je s strelom v krajši kot izenačil izid na Selhurst Parku. Domači napadalec je poskusil še enkrat, na drugi strani je bil neuspešen Suárez.

Zadnja priložnost se je L'poolu ponudila v 94. minuti. Po gneči pred vrati bi Victor Moses moral le še zadeti žogo in jo poslati v nebranjeno mrežo, a je povsem zgrešil okroglo usnje in bržkone pokopal vse upe gostov po prvi prvenstveni kroni po 24 letih. Številni Rodgersovi varovanci so po zadnjem sodnikovem žvižgu v solzah zapuščali zelenico, tolažba Palacovih nogometašev jim najbrž niti malo ni olajšala bolečin. 

Angleška liga, 37. kolo:

Everton : Manchester City 2:3 (1:2)
Barkley (11), Lukaku (65); Agüero (22), Džeko (43, 48)

West Ham United : Tottenham Hotspur 2:0 (2:0)
Kane (27/ag), Downing (44)
RK: Kaboul (25/Tottenham)

Aston Villa : Hull City 3:1 (3:1)
Westwood (2), Weimann (41, 45); Bowery (28/ag)
Koren (City) je bil na klopi.

Manchester United : Sunderland 0:1 (0:1)
Larsson (30)

Newcastle United : Cardiff City 3:0 (1:0)
Ameobi (18), Remy (87), Taylor (90)

Stoke City : Fulham 4:1 (1:0)
Odemwingie (38), Arnautović (54), Assaidi (73), Walters (82); Richardson (80)

Swansea City : Southampton 0:1 (0:0)
Lambert (90)
Zabret (Swansea) ni bil v ekipi.

Arsenal : West Bromwich Albion 1:0 (1:0)
Giroud (14)

Chelsea : Norwich City 0:0

Crystal Palace : Liverpool 3:3 (0:1)
Delaney (78), Gayle (81, 88); Allen (18), Sturridge (52), Suárez (55)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.