Šport
23 ogledov

Igralec Arsenala hitrejši od Usaina Bolta

Hector Bellerin EPA
Devetnajstletni Hector Bellerin, ki dobiva vse več priložnosti pri Arsenalu, bi v teku na 40 metrov ugnal tudi svetovnega rekorderja na 100 metrov Usaina Bolta.

Hector Bellerin je potem, ko se je pridružil treningom članske ekipe Arsenala, izboljšal rekord, ki ga je v klubu v teku na 40 metrov držal Theo Walcott. Angleški reprezentant je sicer leta 2003 izboljšal dosežek Thierryja Henryja, ki je razdaljo pretekel v 4,82 sekunde, Walcott pa je dosegel izjemen rezultat 4,42. A nato ga je še za stotinko prehitel mladi Španec.

Če bi se Bellerin na svetovnem prvenstvu v atletiki leta 2009 pomeril z Usainom Boltom, ta je takrat postavil svetovni rekord na 100 metrov, bi bil pri 40-metrski znamki dva metra pred jamajškim atletom. Slednji je sicer velik navijač Manchester Uniteda. Bolt je za 40 metrov v Berlinu, kjer je svetovni prvak postal tudi slovenski metalec kladiva Primož Kozmus, potreboval 4,64 sekunde.

A Bellerin je zaenkrat zadovoljen s tem, da je hitrejši kot Walcott."Večkrat se na ta račun zafrkavamo, vem, da me zdaj poskuša premagati. Ugnal sem ga le za malo, je zelo blizu, a še vedno me mora premagati," je dejal 19-letni nogometaš iz Barcelone, ki se je iz istoimenskega kluba leta 2011 pridružil topničarjem. Trenutno je prva opcija trenerja Arsena Wengerja na desnem boku, Arsenal pa je nanizal osem zmag v Premier League in se povzpel na drugo mesto lestvice.

"Resnično sem trdo treniral. Vesel sem, da so ljudje opazili moj napredek. Izboljšal sem se pravzaprav v vseh rečeh, še zlasti pa v obrambnih nalogah. Pred tem sem igral bolj spredaj. Trenutno sem zelo samozavesten. Zelo pomembno je, da imaš okoli sebe igralce, ki ti pomagajo napredovati, ki ti omogočijo, da se počutiš kot le en mož več v garderobi. Vsi so mi zelo pomagali. Vselej je potrebno imeti sodelovanje med starejšimi in mlajšimi nogometaši, v tem klubu pa mladi igralci dobijo svojo priložnost, nato pa jo moraš izkoristiti. Zelo sem vesel, da dobivam svoje minute," je dejal Bellerin, ki je zablestel po poškodbi Mathieuja Debuchyja.

"Na koncu do priložnosti prideš po poškodbah, kar ni ravno lepo. Debuchy se bo zdaj kmalu vrnil in vesel sem zanj. Na začetku nisem pokazal najboljših predstav, a mi je trener še naprej zaupal in me pošiljal v igro. Po najboljših močeh sem se trudil to tudi izkoristiti," je še dejal mladi branilec, ki je v tej sezoni v Premier League dosegel tudi dva zadetka. Še zlasti pomemben je bil njegov gol pred dobrim tednom dni, ko so topničarji s 4:1 ugnali Liverpool. V zaključku tekme je Španec sicer zakrivil tudi enajstmetrovko.

Komentarjev 1