Šport
48 ogledov

Iličić dvakrat v polno za zmago Fiorentine

Josip Iličić EPA
Kranjčan je odigral eno najboljših tekem za Fiorentino in na ligaški tekmi s Ceseno po strelu z bele točke zadel še iz igre.

Josip Iličić je tretjič v karieri kot član katerega kluba Serie A zabil dva zadetka na eni tekmi - Kranjčan je tokrat zablestel na domačem obračunu Fiorentine s Ceseno, kjer so vijoličasti lovili Evropsko ligo po zdrsu obeh tekmecev iz Genove, ekipa Luke Krajnca pa je v Toskano prišla po krvavo potrebne točke v boju za obstanek. Tekmo je začel še en slovenski reprezentant Jasmin Kurtić.

Iličić, ki je bil natančen že s fantastičnim prostim strelom na zadnji tekmi proti Juventusu, je izvrstno popoldne napovedal že v deseti minuti, ko je njegov poskus na golovi črti ustavil eden izmed gostov, Cesena pa je preživela tudi priložnosti Juana Vargasa in Mohameda Salaha.

Po pol ure igre je prišel prvi zadetek popoldneva, ko je Gaby Mudingayi v kazenskem prostoru jasno zrušil Borjo Valera, odgovornost pa je prevzel Iličić. Cesena je dvojni udarec utrpela že čez nekaj minut, ko je Iličić z izvrstno akcijo prišel do strela z desnico in lepo matiral Federica Agliardija za tretji "dvojček" v italijanskem nogometu.

Povratnik v slovensko reprezentanco je igral kot v transu in Agliardi ga je čudežno ustavil celo pred hat-trickom, nekdanji član Britofa, Bonifike, Interblocka, Maribora in Palerma pa je v 40. minuti pripravil tudi vse potrebno za zadetek Salahu, a je poskus letečega Egipčana znova zletel mimo vrat.

Na začetku drugega polčasa je sledil strel Valera in še enkrat Salaha, na drugi strani pa je zapretil Alejandro Rodríguez. Po tem, ko je Rodríguez z glavo zapravil še eno lepo priložnost, je Kurtić pred vrati Cesene lepo zaposlil Alberta Gilardina, ki je umirjeno zatresel mrežo za 3:0.

Toda Cesena se je iz podobnih položajev v letošnji sezoni že znala reševati in Rodríguez je nemudoma odgovoril s fantastičnim strelom, s katerim je premagal Neta in napovedal zanimiv zaključek tekme. Iličić je skušal s strelom po sredini v enem naslednjih napadov neuspešno matirati Agliardija, blizu pa je bil tudi v 67. minuti, ko je njegov strel z razdalje zletel le nekaj centimetrov mimo gola. Po tem, ko je v neverjetnem popoldnevu po še eni samostojni akciji znova za las zgrešil, je trener Vincenzo Montella Iličiću pred gostovanjem v Sevilli na prvi tekmi polfinala Evropske lige namenil počitek in ovacije v 82. minuti, ko ga je zamenjal Andrea Lazzari.

Carlos Carbonero je imel v zaključku tekme dve lepi priložnosti, da bi s katerim od strelov z glavo poskrbel za še bolj napeto končnico, toda Neto je pri obeh poskusih ušel resnejšim težavam. Vijoličasti so se po zaslugi zmage z 52 točkami prebili na peto mesto, medtem ko ima Cesena štiri kola pred koncem devet točk zaostanka za 17. Atalanto, ki je za nameček do remija uspela priti tudi na tekmi s tretjim Laziem.

Serie A, 34. kolo:

Sampdoria - Juventus  0:1 (0:1)
Vidal 32.

Sassuolo : Palermo  0:0
Lazarević (Sassuolo) je igral do 58. minute, Anđelković (Palermo) je tekmo spremljal s klopi.

Fiorentina : Cesena  3:1 (2:0) 
Iličić 32./11-m, 35., Gilardino 56.; Rodriguez 59.
Iličić je igral do 82. minute, Kurtić (oba Fiorentina) in Krajnc (Cesena) pa celotno tekmo.

Roma : Genoa  2:0 (1:0) 
Doumbia 35., Florenzi 90.

Inter : Chievo  0:0
Handanović (Inter) in Cesar (Chievo) sta na zelenici prebila vseh 90 minut, Birse ni bilo v postavi Chieva.

Atalanta : Lazio  1:1 (0:0) 
Biava 49.; Parolo 78.

Verona : Udinese  0:1 (0:0) 
Di Natale 62.

Napoli - Milan

Lestvica:
1. Juventus 79
2. Roma 64
3. Lazio 63
4. Napoli 56 (-1)
5. Fiorentina 52
6. Sampdoria 51
7. Genoa 50
8. Inter 49
9. Torino 48 (-1)
10. Milan  43 (-1)
11. Palermo 43
12. Udinese 41
13. Chievo 41
14. Verona 40
15. Empoli 38 (-1)
16. Sassuolo 37
17. Atalanta 33
18. Cagliari 24 (-1)
19. Cesena 24
20. Parma (-7) 16 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.