Šport
104 ogledov

Jojo obsedel, vijolice do remija v 92. minuti

Borja Valero EPA
Na prvih tekmah četrtfinala Evropske lige so nogometaši Fiorentine v Kijevu proti Dinamu igrali neodločeno 1:1 (0:1). Josip Iličić je dvoboj presedel na klopi. Na drugih tekmah je najvišjo zmago dosegel Napoli, ki je Wolfsburg v gosteh odpravil s 4:1.

Italijani so v Kijevu v prvem polčasu več napadali, a niso bili uspešni. Kijevčani so se dobro branili, edino pravo priložnost v prvem delu pa izkoristili, ko je v 36. minuti zadel Jeremain LensVitalij Buyalskyi je na levi strani odložil žogo za Nizozemca, ki je močno ustrelil proti vratom Neta, žoga pa je na poti do vrat zadela Nenada Tomovića in tako prevarala brazilskega vratarja v golu Firenčanov.

V nadaljevanju so domači umirili tekmece, ki rahle terenske premoči niso znali pretopiti v kakšno zrelejšo priložnost. Ukrajinci so dobro branili minimalno prednost vse do sodnikovega dodatka, ko je neodločenost domače obrambe pri izbijanju žoge izkoristil Khouma Babacar in s strelom prek glave poslal žogo v mrežo za 1:1. Josip Iličić je tekmo spremljal s klopi za rezervne nogometaše, Jasmin Kurtić pa ni prijavljen za nastopanje v spomladanskem delu Evropske lige.

Volkovi razbiti v domačem brlogu

V Wolfsburgu so gostje zlomili domačo ekipo z dvema zadetkoma v osmih minutah. Najprej je udaril Gonzalo Higuain, ki je z natančnim strelom ukanil Diega Benaglia, v 23. minuti pa je podajalec pri prvem golu Marek Hamšik izkoristil natančno podajo Higuaina in povišal vodstvo. 

Ob koncu polčasa bi lahko znižal Andre Schürrle, a je vratar Mariano Andrujar njegov strel ubranil, kazen pa je prišla v nadaljevanju, ko je najprej Hamšik dosegel še svoj drugi gol, potop Wolfsburga pa je dokončal Manolo Gabbiadini s strelom z glavo. Nicklas Bendtner je lahko s častnim zadetkom nemške ekipe le še ublažil poraz. Higuain je sicer dosegel svoj sedmi zadetek v tem tekmovanju, več sta jih v tej sezoni zabila le Alan (Salzburg) in Romelu Lukaku (Everton). Oba sta bila uspešna po osemkrat.

Sevilla do zmage po preobratu

Manj akcije in nič golov so videli gledalci na dvoboju med Bruggejem in Dnjepropetrovskom, bolj zanimivo pa je bilo v Sevilli; Zenit je dolgo vodil z zadetkom Aleksdandra Rjazanceva iz prvega dela, a je rezervist Carlos Bacca, v igro je vstopil le devet minut pred tem, z glavo poskrbel za izenačenje. Ko je že kazalo, da zmagovalca ne bo, pa je za navdušenje domačih navijačev poskrbel še en nogometaš, ki tekme ni začel: Denis Suarez je z natančnim volejem v 88. minuti poskrbel za pomembno prednost branilcev loborike pred povratno tekmo.

Povratne tekme četrtfinala bodo 23. aprila, polfinalni dvoboji nato 7. in 14. maja, finale pa bo letos 27. maja v Varšavi.

Evropska liga, četrtfinale, prve tekme:

Dinamo Kijev : Fiorentina 1:1 (1:0)
Lens 36.; Babacar 92. 

Brugge : Dnjepr Dnjepropetrovsk 0:0

Sevilla : Zenit St. Peterburg 2:1 (0:1)
Bacca 73., Suarez 88.; Rjazancev 29.

Wolfsburg : Napoli 1:4 (0:2)
Bendtner 80.; Higuain 15., Hamšik 23., 64., Gabbiadini 77.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.