Šport
14 ogledov

Iličića pot vodi v Sevillo

Josip Iličić EPA
V polfinalu Evropske lige bo Sevilla, branilec lovorike, v polfinalu igrala proti Fiorentini, za katero igrata slovenska reprezentanta Josip Iličić in Jasmin Kurtić. V drugem polfinalu se bosta pomerila Napoli in Dnipro.

Branilka naslova evropske nogometne lige, ki ji je v četrtek v Sankt Peterburgu šele v 85. minuti napredovanje zagotovil Kevin Gameiro, bo na prvi polfinalni tekmi gostila Fiorentino. Italijani so imeli na poti do polfinala lažje delo, saj so oba gola dosegli že v prvem polčasu, vendar brez pomoči Josipa Iličića, ki tokrat ni dobil priložnosti, medtem ko drugi slovenski reprezentant, Jasmin Kurtić, v Evropski ligi spomladi ne igra.

"Še zdaleč nas ne čaka lahko delo. Nasprotno, saj bo povratna tekma v Italiji. Fiorentina ima odlično ekipo, gledalci pa bodo imeli priložnost na delu videti Joaquina, ki je bil v Sevilli zelo priljubljen, ko je še igral za Betis," je žreb v Nyonu komentiral Alexis Vidal, krilni napadalec Seville, ki je leta 2006 in 2007 slavila v pokalu UEFA in bo zdaj podoben podvig skušala ponoviti še v ligi Evropa.

Fiorentina, zmagovalka pokala pokalnih zmagovalcev leta 1961, bo po letu 1990, ko je v polfinalu morala priznati premoč Juventusa, skušala priti do svojega prvega finala.

"Možnosti obeh ekip za uvrstitev v finale so približno enake. Ni dvoma, da je Sevilla zelo močan nasprotnik, čeprav se je v četrtfinalu mučila z Zenitom. Povratna tekma bo pri nas, kar bi lahko bila naša prednost. Prav nič ne bi imel proti, če bi bil finale italijanski," pa se je na klubski spletni strani Fiorentine na žreb v Nyonu odzval njen športni direktor Giancarlo Antognoni.

Da bi prišlo do italijanskega finala, bi moral biti ob zmagi Fiorentine nad Sevillo uspešen tudi Napoli, ki si je proti Wolsburgu uvrstitev v polfinale zagotovil že na prvi tekmi, ko je v gosteh zmagal s 4:1. Povratna tekma v Neaplju je bila tako le formalnost. Podobno kot Sevilla se je tudi nasprotnik Napolija v polfinalu lige Evropa, Dnipro, napredovanje proti Bruggeju zagotovil z golom Jevhena Šahova v 82. minuti. Neapeljčani na evropsko lovoriko čakajo že 26 let. Nazadnje so leta 1989, ko je dres Napolija nosil tudi Diego Armando Maradona, osvojili pokal UEFA.

"Če se ekipa uvrsti v evropski polfinale pomeni, da ima v svojih vrstah odlične igralce, kar je Dnipro dokazal s tem, da je izločil Olympiacos, Ajax in Brugge," je bil komentar Rafaela Beniteza, trenerja Napolija. Za razliko od drugih treh klubov v polfinalu Dnipro v evropskih pokalih še nikoli ni prišel tako daleč. Ukrajinci zaradi političnih razmer v svoji domovini evropske tekme igrajo v Kijevu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.