Šport
18 ogledov

Iličić: "Kritike sprejemam, žaljenja ne"

Josip Iličić Fiorentina Youtube (PrtSc)
Kranjski vezist je na zadnji tekmi proti Napoliju dvignil nekaj prahu med privrženci Fiorentine zaradi geste ob odhodu z igrišča. 26-letnik se je opravičil navijačem in obrazložil svojo reakcijo.

Vezist Fiorentine se je na nedeljski tekmi proti Napoliju ob odhodu z igrišča obrnil proti tribuni, na katerih so mu gledalci žvižgali, in jim pokazal, naj bodo tiho. Josip Iličić je v pogovoru za klubsko televizijo pojasnil razloge za svoje dejanje in dejal, da ni želel odvreči žalnega traku, ki so ga nogometaši nosili med tekmo.

"Lahko sprejmem kritiko, ne pa žaljenja. Žalni trak sem odvrgel, ker mi je neprestano lezel z roke, s tem nisem želel nikogar užaliti. Tudi žvižgi (navijačev, op. a.) me niso zmotili. Moja gesta je bila namenjena nekomu na tribuni, ki je žalil mene in mojo družino," je dejal Iličić.

Pripravljen se je opravičiti

Josip Iličić Fiorentina | Avtor: Youtube (PrtSc) Youtube (PrtSc)
"Ravnal sem instinktivno, roka se je dvignila kar sama od sebe, a sem se pripravljen opravičiti. Navijači me lahko kritizirajo v obraz, ne dovolim pa, da žalijo mojo družino. Za naše barve sem vedno pripravljen dati največ," je za ViolaChannel še povedal (nekdanji) slovenski reprezentant.

Iličić se je v sredo zvečer sestal s športnim direktorjem Danielejem Pradèjem. Italijanski mediji so poročali, da je bil nekdanji član Britofa, Bonifike, Interblocka, Maribora in Palerma tudi denarno kaznovan, opravičilo navijačem pa naj bi zahteval klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.