Šport
6997 ogledov

Imel je žogico za zmago, nato diskvalifikacija

Polmans Print Screen
Avstralski tenisač je zaradi izpada besa ostal na pragu uvrstitve v glavni žreb mastersa v Šanghaju.

Avstralec Marc Polmans je zapravil lepo priložnost za preboj v glavni žreb bogatega teniškega turnirja v Šanghaju, s čimer bi si zagotovil najmanj 18.660 evrov denarne nagrade. Znesek ni zamemarljv, saj predstavlja skoraj desetino tenisačevega celotnega zaslužka v letu 2023.

Josh Berry Neverjetno Šport Britanski komik navdušil, čestital mu je tudi sam Đoković

Polmans je bil v drugem krogu kvalifikacij na pragu zmage proti Italijianu Stefanu Napolitanu. Po dobljenem prvem nizu s 7:6 je imel v podaljšani igri drugega niza pri vodstvu s 6:5 na voljo zaključno žogico za zmago. Po krajšem udarcu nasprotnika je Polmans napadel na mrežo, kjer pa je zgrešil odločilni volej.

Žogica se je od mreže odbila nazaj v njegovo polje, Polmans pa jo je v navalu besa zamahnil z loparjem in jo poslal naravnost v obraz glavnega sodnika Bena Andersona.

Soon-woo Kwon za 18 mesecev Šport Brez milosti: vrhunski tenisač mora sredi kariere na služenje vojaškega roka

Ker pravilnik Združenja tenikih profesionalcev (ATP) izrecno prepoveduje agresivne, nevarne in jezne manevre s teniško žogico, zaradi česar je bil v preteklosti že izključen tudi Novak Đoković, je bil Polmans diskvalificiran.

Avstralec je nespametno dejanje obžaloval in se zanj tudi opravičil. "Sodnik Ben je sprejel moje opravičilo. Ve, da moje dejanje ni bilo namerno in da sem žogico udaril v afektu, ker sem bil frustriran. Oba greva dalje. Bil sem pod velikim pritiskom, toda moral bi drugače reagirati," je sporočil tenisač, ki se je s sprejetjem odgovornosti in hitrim opravičilom bržkone izognil dodatnim sankcijam s strani ATP-ja.

Novak Đoković Besne reakcije Šport "Đokoviću bi morali dosmrtno prepovedati igranje tenisa"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.