Šport
30 ogledov

Ivana Habazin – ženski Rocky

ivana habazin boks
1/3
Marko Lukunic/PIXSELL
"V ring ne vstopim brez vsaj malo pudra na obrazu," je priznala Ivana Habazin, najboljša hrvaška profesionalna boksarka. Pri le 22 letih ima za pasom devet zmag, pet od tega z nokavtom, izgubila pa ni še niti enega dvoboja.

"Nikoli ne bom pozabila svojega prvega dvoboja. Imela sem grozno tremo. Po prvem gongu sem krenila kot 'metek', 13 sekund kasneje pa se je moja tekmica ulegla," se spominja Ivana Habazin, ki je v boks zašla povsem naključno: "Nekega večera sem gledala Rockyja, svoj najljubši film, in se odločila, da želim boksati."

Starši se sprva niso strinjali z njenimi hotenji, zdaj pa so njeni najzvestejši navijači: "Mama pride na vsak dvoboj, po njem pa skupaj komentirava moje napake." Ivanin trener je Vlado Božić, nekdanji trener Mirka Filipovića. "Trenira me, kot da sem moški. Odličen je, kakšen velik pedagog pa ravno ni," se je pošalila.

Poleg boksarske kariere Habazinova študira na katoliški bogoslovni fakulteti, želi pa se vpisati na medicinsko. Bila je tudi že sparing partnerica najboljše svetovne boksarke Cecilie Braekhus. "Tedaj sem bila najbolj tepena. Takoj ko sem prišla v ring, me je udarila v jetra, kar boli bolj kot v glavo. Po treningu sem nekaj ur prebila na berlinskih ulicah, in si jokaje ponavljala: 'Nekega dne bom najboljša.' Naslednji dan sem šla v ring in zdržala vseh šest rund."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.