Šport
24 ogledov

Iz tabora Maribora: "Drugo mesto ostaja naš cilj"

Tavares Terry Chelsea Maribor Liga prvakov Stamford Bridge EPA
Mariborčani so se hitro sprijaznili z visokim porazom na Stamford Bridgu (6:0), razlika v kvaliteti je bila tokrat pač prevelika. Misli slovenskih prvakov so sedaj usmerjene v državno prvenstvo.

"Vsi vemo, da je Chelsea favorit, da je najboljša ekipa naše skupine. Zelo težko je igrati proti Londončanom. V prvem polčasu smo na začetku dobro igrali, v nadaljevanju bi lahko bilo boljše. V drugem delu smo imeli tudi enajstmetrovko, a nismo zadeli. S takšnim bremenom v glavah je potem težko igrati naprej. Nam napadalcem je bilo težko prebijati obrambo Chelseaja, so zelo izkušeni, igrajo na najvišji ravni," je po tekmi dejal kapetan Maribora Marcos Tavares.

"Tudi takšne tekme se zgodijo. Zdaj se moramo osredotočiti na domače prvenstvo. Delamo na tem, da bomo na drugi tekmi doma zaigrali bolje in pokazali več," je dodal Brazilec s slovenskim potnim listom, ki se bo skupaj s soigralci navijačem skušal oddolžiti že v soboto, ko se vijoličasti v okviru Prve lige TS podajajo na zahtevno gostovanje v Zavrč.

"Chelsea preprosto predober"

"Preprosto, moramo se zavedati, da smo igrali proti kandidatu za osvojitev naslova v Ligi prvakov. Gre za višji nivo od tistega, ki smo ga vajeni. Igrali smo proti najtežjemu nasprotniku v zgodovini Maribora," je po prvem evropskem porazu Maribora v letošnji sezoni dejal trener Ante Šimundža.

"Videli smo, kaj pomenita kakovost in vrhunska taktika, Chelsea je bil preprosto predober. Delali smo tudi napake, ki so so sestavni del igre, če jih ne bi bilo, ne bi bilo zadetkov. Ustvarili smo si nekaj priložnosti za gol in bili v določenih trenutkih enakovreden tekmec Chelseaju, ki pa je pokazal svojo kakovost," je vtise strnil štajerski strateg, ki je na predhodnih osmih evropskih tekmah v letošnji sezoni zabeležil tri zmage in pet remijev.   

Handanović: "Smo dovolj zreli"

Ljubljanski vratar v vrstah Maribora Jasmin Handanović je bil v pogovoru za Planet TV zelo kratek. "Ta visok poraz ne bo preveč vplival na nas. Čim prej moramo zapreti to knjigo, pozabiti in se osredotočiti na državno prvenstvo. Če bo tako, ne bo problema. Mislim, da smo dovolj zreli in profesionalni, da bomo to dali skozi. Tudi močnejše ekipe od nas izgubljajo visoko. Čeprav smo doživeli visok poraz, drugo mesto v naši skupini ostaja naš cilj," izkušeni vratar ni želel delati drame iz prepričljivega poraza vijoličastih na gostovanju pri vodilni ekipi angleške Premier lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.