Šport
13 ogledov

Šimundža: "Gremo po zmago, a ne zaletavo"

Chelsea Maribor Stamford Bridge trening Liga prvakov Reševalni pas/Twitter
Nogometaše Maribora danes zvečer čaka gostovanje na razprodanem Stamford Bridgu. Trener Štajercev Ante Šimundža je bil na zadnji tiskovni konferenci pred srečanjem razpoložen zelo optimistično.

O gostovanju Maribora pri Chelseaju je bilo v teh dneh napisanega in povedanega že veliko. Favorit dvoboja je nedvomno angleški prvoligaš, ki je Ligo prvakov osvojil leta 2012. Varovanci Joséja Mourinha so v tej sezoni še neporaženi: na osmih tekmah Premier lige so zabeležili sedem zmag in remi, zmago in remi v Ligi prvakov, napredovali pa so tudi v angleškem ligaškem pokalu.

Slovenski prvaki so zadnjo prvenstveno tekmo pred domačimi gledalci proti Celju izgubili, a je dal trener Ante Šimundža že pred odhodom v London vedeti, da so dogodki zadnjih dni, ko je ekipo javno kritiziral tudi športni direktor Zlatko Zahović, že pozabljeni. Šimundža je pred angleško sedmo silo še enkrat ponovil, kar je že večkrat povedal slovenskim novinarjem.

"Z Mourinhem nisva na igrišču"

"Naša mentaliteta je, da želimo zmagati na vsaki tekmi, vedno želimo igrati napadalno. Kaj potem prinese sama tekma, je drugo vprašanje. Gremo po zmago, a ne bomo zaletavi. Izkoristiti moramo naše dobre lastnosti in tekmečeve pomanjkljivosti ter tako poskušati iztržiti pozitiven rezultat. Chelsea je v tem trenutku najbolj tekmovalna, učinkovita in uspešna ekipa v Evropi, to dokazujejo njihovi rezultati. Težko je najti slabost v takšnem moštvu, a bomo poskusili," je dejal Šimundža in med vrsticami namignil, da se bodo Štajerci najbrž odločili za bolj previdno taktiko, čeprav bodo pri Chelseaju zaradi poškodb manjkali nekateri standardni člani prve enajsterice.

Za vsakega trenerja je dvoboj z Mourinhem nekaj posebnega, a Šimundža na ta obračun gleda podobno, kot njegov portugalski kolega - zaveda se, da imajo zadnjo besedo nogometaši. "Jaz in Mourinho se ne moreva pomeriti kot igralca na igrišču. Midva odločava o taktiki, postavitvi in pripravljenosti igralcev, a na igrišču tekmujeta ekipi. Kmalu bo na sporedu tudi povratna tekma v Mariboru in videli bomo, kako bo. Chelsea je favorit, saj igra doma, a si tudi mi želimo pozitivnega izida. Kaj bi bil pozitiven izid? Zmaga? Zakaj pa ne," je optimistično zaključil štajerski strateg, ko so ga angleški novinarji na koncu vprašali, kaj je zanj pozitiven rezultat.

V Angliji doživeli tri poraze

Poleg trenerja je bil za predstavitev utripa mariborske slačilnice tokrat ponovno zadolžen Marko Šuler. Koroški branilec je še enkrat ponovil, da je vloga favorita na strani Chelseaja. "Vemo, kdo je favorit, neumno bi bilo, če bi razmišljali drugače. Toda v tekmo bomo šli s ciljem, da presenetimo tekmeca in mu otežimo pot do zmage," je dejal občasni slovenski reprezentant.

Maribor se je v prejšnih treh sezonah vsakič pomeril z angleško ekipo v skupinskem delu Evropske lige. V sezoni 2011/12 so dvakrat klonili proti Birmingham Cityju, z 1:2 v Ljudskem vrtu in z 1:0 v gosteh. Leto kasneje je bil nasprotnik vijoličastih Tottenham, ki je v štajerski prestolnici iztržil remi 1:1, na White Hart Lanu pa slavil s 3:1. Lani so se slovenski prvaki pomerili z Wigan Athleticom in na Otoku klonili s 3:1, pod Kalvarijo pa zmagali z 2:1 in se preko Laticsov uvrstili v izločilne boje Evropske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.