Šport
101 ogledov

Izbor najboljšega boksarja/boksarke

slovenske boksarke kolajne BZS
V letu, ki je za nami se je slovenski boks popolnoma prebudil z velikimi koraki stopil na slovensko športno sceno. Boksarska zveza Slovenije in Spor club M bosta ob izjemno uspešnem preteklem letu pripravila izbor za najboljšega boksarja oziroma boksarske leta 2012.

Nova tekmovanja in številčni mednarodni nastopi so pokazali, da imamo dobro osnovo za nadaljnji razvoj. Med tistimi, ki so v preteklem letu osvojili največ lovorik bodo izbrali tistega najboljšega tako v ženski kot moški konkurenci. Med nominiranimi tremi najboljšimi, bodo izbrali le enega, ki bo to prestižno nagrado dobil prvič. Izbor naj bi poslej postal tradicionalen in bi v prihodnosti zajemal več kategorij.

Nominiranke (dekleta):

Katarina Kosmač – FCL Ljubljana,
Mladinska državna prvakinja, pokalna prvakinja, zmagovalka super pokala
Mateja Rajterič – Combat Academy Ljubljana,
Državna prvakinja, pokalna prvakinja, zmagovalka super pokala, naj boksarka super pokala, zlata medalja Cup Nacija
Andreja Bešter – BK Kranj
Zmagovalka super pokala

Nominiranci (fantje):

Blaž Škrjanec – BK Ring Ptuj
Državni prvak, pokalni prvak, zmagovalec super pokala, nastop na EP do 22 let
Tadej Mernik – BK Slovenska Bistrica
Državni prvak, pokalni prvak, zmagovalec super pokala, nastop na EP do 22 let
Aljaž Venko – BK Slovenska Bistrica
Državni prvak, pokalni prvak, zmagovalec super pokala, naj boksar super pokala, nastop na kvalifikacijah za OI, nastop na EP do 22 let

Saša Taraniš s tremi zvezdicami AIBA

Mednarodna boksarska zveza AIBA je potrdila trenerske nazive in licence za leto 2013. Tri zvezdice ima trener slovenske reprezentance Saša Taraniš, po dve zvezdici pa imajo Duško Čavič, Slobodan Anđelkovič in Ivan Pučko. Med nosilci ene zvezdice so selektor članske vrste Damjan Šel, predsednik Rudolf Pavlin, Petar Makovec, Martina Tomšič, Sašo Weixler in še pet trenerjev, kar je velik uspeh in plod dobrega izobraževanja v preteklem letu, pod vodstvom Saše Taraniša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.