Šport
8 ogledov

Izjemen dan za kajakaše in kanuiste

Jure Meglič Benjamin Kovač
Slovenski kajakaš Jure Meglič je zmagal na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Bratislavi. Že pred tem sta med kanuisti slovenski uspeh dopolnila Anže Berčič z drugim in Benjamin Savšek s četrtim mestom.

V kajaku je Jure Meglič dosegel svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, prvič je slavil v Tacnu pred petimi leti, in tako potrdil, da se po operaciji hrbta vrača med najboljše. Meglič je kljub dotiku za dobri dve desetinki ugnal Francoza Borisa Neveuja in Etienna Dailla. Martin Albreht in Janoš Peterlin sta izpadla v polfinalu z 31. in 36. časom, Simon Brus pa že v kvalifikacijah s 57. mestom. "Res sem vesel rezultata, končno spet zmage. Vrnil sem se tja, kjer sem bil pred poškodbo. To, da v isti sezoni, v kateri sem imel zelo velike težave z vsem skupaj, pridem nazaj in na finalni tekmi svetovnega pokala še zmagam, je res fenomenalen občutek. S samo vožnjo sem kar zadovoljen. Škoda dotika, ampak kaže, da sem progo res dobro odveslal. Dal sem vse do sebe, na koncu zmagal in sem res vesel, da mi je to uspelo," je po zmagi povedal Meglič.

benjamin savšek olimpijske igre | Avtor: EPA EPA
Med kanuisti je Anže Berčič z drugim mestom prišel do največjega uspeha v karieri. Zmagal je Slovak Alexander Slafkovsky, ki je za 84 stotink sekunde ugnal Berčiča, za 93 pa tretjeuvrščenega Čeha Vitezslava Gebasa. Benjamin Savšek je zaostal 2,14 sekunde, imel pa šest kazenskih sekund (sprva so mu jih pripisali kar osem). V polfinalu sta izpadla Blaž Cof z 20. in Jure Lenarčič s 24. mestom. "Ko sem prišel v cilj, nisem še nič vedel, kaj pomeni ta vožnja. Vedel sem, da sem dokaj dobro odveslal, naredil sicer par napak, eno večjo v zadnjem delu. Potem pa sem čakal na mestu vodilnega do konca, videl, da sem drugi in se zelo razveselil," je povedal Berčič in dodal, da se je sicer bolje počutil v Pragi. Ampak počutje mu je zagotovo izboljšal rezultat. "Ne vem, v redu je bilo. Vreme je bilo malo slabše, toda vse skupaj je precej luštno. Za stopničke upam, da jih bo čim več v prihodnje, obljubljam pa ne ničesar," je še povedal Berčič.

V nedeljo bodo Slovenijo zastopali še Sašo Taljat in Luka Božič ter Dejan Kralj in Simon Hočevar v polfinalu kanuističnih dvojcev ter Eva Terčelj in Urša Kragelj med kajakašicami.

"Z moje strani kot vodje ekipe res iskrene čestitke vsem, saj so vsi odveslali izjemno. Smo lahko zelo zadovoljni z nastopi praktično cele ekipe. Imamo pa v jutrišnjem delu tekmovanja še tekmovalce, za katere računamo, da se bodo tudi uvrstili v finale in potem zasedli mesta pri vrhu," je po uspešni slovenski slalomski soboti zadovoljen direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

Izidi:

C-1 moški:

1. Alexander Slafkovsky (Slk) 111,88 (0)
2. Anže Berčič (Slo) + 0,84 (0)
3. Vitezslav Gebas (Češ) 0,93 (0)
4. Benjamin Savšek (Slo) 2,14 (6)
5. Denis Gargaud Chanut (Fra) 6,27 (2) ...
20. Blaž Cof (Slo)
24. Jure Lenarčič (Slo)

K-1 moški:

1. Jure Meglič (Slo) 105,82 (2)
2. Boris Neveu (Fra) + 0,21 (0)
3. Etienne Daille (Fra) 0,24 (0)
4. Luboš Hilgert (Češ) 0,40 (0)
5. Fabian Dörfler (Nem) 1,29 (0) ...
31. Martin Albreht (Slo)
36. Janoš Peterlin (Slo)
57. Simon Brus (Slo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.