Šport
16 ogledov

Trije finali, brez kolajne

Luka Božič in Sašo Taljat polfinale EP 2011 Nina Jelenc
Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Bratislavi so podelili prva kompleta kolajn. Slovenski tabor je imel v finalih kar tri čolne, a ostal brez zmagovalnega odra tako med kajakašicami kot kanuističnimi dvojci. Zato pa je v obeh disciplinah prišel do olimpijskih kvot.
V C-2 sta kot edina Slovenca nastopila Sašo Taljat in Luka Božič in s štirimi kazenskimi sekundami pristala na končnem petem mestu. Za kolajno sta zaostala 3,1 sekunde. Zmagala sta Slovaka Peter in Pavol Hochschorner in kot prva v zgodovini na SP slavila že četrtič zapored. Druga sta bila najhitrejša iz polfinala, Francoza Fabien Lefevre in Denis Gargaut Chanut, tretja pa Slovaka Ladislav in Peter Škantar. Dejan Kralj in Simon Hočevar ter Urban Jarc in Luka Slapšak so obstali v kvalifikacijah s 27. oziroma z 28. mestom.

V finalu kajakašic je bila najhitrejša Avstrijka Corinna Kuhnle pred Slovakinjo Jano Dukatovo in Španko Maialen Chourraut. Med deseterico, ki se je borila za odličja, sta nastopili tudi Eva Terčelj in Urša Kragelj, a prva je napravila tri, druga pa kar štiri dotike, tako da sta na koncu osvojili deveto in deseto mesto.

V Čunovem bodo popoldne od 15. ure dalje izpeljali še kvalifikacije kanuistk in kanuistov. Slovenija v ženskem C-1 nima svoje predstavnice, v moškem C-1 pa bodo polfinalni nastop lovili Benjamin Savšek, Anže Berčič in Simon Hočevar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.