Šport
29 ogledov

Izjemen dan za slovensko kolesarstvo

Matej Mugerli Žurnal24 main
Matej Mugerli je zmagoval na tretji etapi kolesarske dirke po Azerbajdžanu. Roglič na uvodnem kronometru dirke po Italiji odličen drugi.

Slovenski kolesar azerbajdžanske ekipe Synergy Baku Matej Mugerli je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Azerbajdžanu. Primorec je bil najboljši v sprintu glavnine, v katerem je z lahkoto zanesljivo ugnal Avstrijca Marcusa Eibeggerja in Italijana Luco Wackermanna.

Drugega slovenskega predstavnika Marka Pavliča (Cycling Academy) ni bilo med najboljšimi.

Mugerli je v 177 kilometrov dolgi etapi od Gabale do Šekija in nazaj dosegel tretjo letošnjo zmago, v skupnem seštevku je sedmi, a za vodilnim Avstrijcem Danielom Schornom zaostaja le sekundo.

"Po včerajšnji etapi in devetem mestu sem uvidel, da sem v odlični formi. Pred etapo sem se odlično počutil, zato sem prosil športnega direktorja in sotekmovalce za proste roke. Dali so mi jih, jaz pa sem se oddolžil z zmago. Pred dvema letoma sem na tej etapi zasedel drugo mesto, lani sem bil tretji, zdaj pa sem zbirko dopolnil z zmago. Ekipa je opravila odlično delo, jaz pa sem čakal le na pravi trenutek. Dirke še ni konec, toda zdaj bom vseeno užival v drugi zaporedni zmagi naše ekipe," je dejal Mugerli.

"Domača dirka je vedno težka, a mi imamo že dve etapni zmagi, kar je velik uspeh. Zelo sem ponosen na fante. Jutri je na sporedu kraljevska etapa, v kateri bo vse možno, prepričan sem, da bodo moji varovanci dali vse od sebe. So močni in predani kapetanom," pa je po zmagi Mugerlija izjavil športni direktor ekipe Andrej Hauptman.

Roglič drugi na uvodnem kilometru Gira

Kolesarji so letošnjo dirko po Italiji začeli v nizozemskem Apeldoornu s posamično vožnjo na čas, izkazal pa se je tudi eden od četverice Slovencev. Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) je bil namreč drugi, premagal ga je le domačin Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), ki je bil hitrejši za nekaj stotink. Tretji je bil Kostaričan Andrey Amador (Movistar).

Zmagovalec je za devetkilometrski kronometer potreboval 11 minut in tri sekunde, zmago pa si je privozil s skorajda istim časom kot Roglič. Amador je zaostal šest sekund, med razočaranimi pa je bil tudi oboleli Švicar Fabian Cancellara (Trek-Segafredo), ki je s 14 sekundami zaostanka kronometer končal na osmem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.