Šport
136 ogledov

Izjemen uspeh mlade slovenske judoistke

Andreja Leški judo Reševalni pas/Twitter
Članica bežigrajskega kluba se je izkazala v madžarski prestolnici.

Judoistka Andreja Leški je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 63 kilogramov in s tem največji uspeh v karieri. V velikem finalu jo je ugnala štirikratna svetovna prvakinja in prva nosilka Francozinja Clarisse Agbegnenou.

V izenačenem dvoboju je osemindvajsetletna Francozinja spretno odgovorila na napad štiri leta mlajše tekmovalke ljubljanskega Bežigrada minuto pred koncem, v protinapadu najprej dosegla vazari, akcijo pa nato nadaljevala v končni prijem za predčasen konec borbe in peto zlato na SP.

"To je moja prva kolajna na članskih svetovnih prvenstvih in to je takoj srebrna. Občutkov ne znam čisto opisati, sem zelo srečna in zaenkrat nisem še čisto razumela, kaj se dogaja in kaj sem dosegla. Sem zelo ponosna in vesela, obenem pa hvaležna vsem, ki mi stojijo ob strani in me podpirajo," je mnenje tekmovalke javnosti prenesla Judo zveza Slovenije.

logan paul floyd mayweather Obremenilni dokaz Šport Je bilo vse zrežirano? Ta prizor razkriva več, kot bi boksarja želela

V izjemnem dnevu je slovenska reprezentantka, peta tekmovalka s svetovne jakostne lestvice, nanizala štiri zmage, Koprčanka "na začasnem delu v Ljubljani" je bila v uvodnem krogu kot nosilka prosta, nato pa se je poigrala s Sandrine Billiet s Kapverdskih otokov in jo vrgla v prvi pravi akciji po vsega 18 sekundah.

Veliko težja tekmica je bila 26-letna Britanka Lucy Renshall. Po skoraj desetih minutah borbe namesto običajnih štirih se je zmage veselila slovenska reprezentantka, ki je večji del dvoboja nadzorovala tekmico, ni ji pa uspelo pripraviti odločilnega meta.

V četrtfinalu je varovanka Andreja Šturbabina nadaljevala suverene predstave in izkušeni 33-letni Ketleyn Quadros iz Brazilije podobno kot letos na grand slamu v Kazanu ni dala priložnosti za presenečenje. Odločilni met je sledil 39 sekund pred koncem dvoboja.

Leškijeva, dobitnica brona na letošnjem evropskem prvenstvu v Lizboni, je v polfinalu z vazarijem premagala Anriquelis Barrios iz Venezuele.

Na tekmi manjka olimpijska prvakinja Tina Trstenjak, ki se pripravlja za nastop v Tokiu.

V kategoriji do 82 kg je nastopil Alen Vučina in izgubil prvo borbo proti Turku Mohamedu Kocu, čeprav je že imel prednost vazarija.

SP v judu Budimpešta 2021 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice