Šport
8423 ogledov

Je bilo vse zrežirano? Ta prizor razkriva več, kot bi boksarja želela

logan paul floyd mayweather Profimedia
Dvoboj Davida in Goljata, kar zadeva njune boksarske veščine, se je uradno končal brez zmagovalca.

Štiriinštiridesetletni Floyd "Money" Mayweather, nekdanji boksarski svetovni prvak z brezhibnim profesionalnim izkupičkom (50-0), na ekshibicijskem dvoboju ni uspel nokavtirati Logana Paula, znanega predvsem po aktivnostih na družbenih omrežjih in objavah na kanalu YouTube.

Mayweather se v osmih rundah nikoli ni znašel v težavah in je z lahkoto nadzoroval potek dvoboja, vendar svojega precej manj izkušenega in občutno mlajšega izzivalca  (26) ni mogel spraviti na kolena.

maywether paul Mayweather-Logan Šport Farsa! Končalo se je z žvižgi in mastnim čekom za oba akterja

Paul je dvoboj začel optimistično, a ga je samooklicani "najboljši vseh časov" hitro postavil na svoje mesto z brezhibnim delom nog in nenehnimi direkti v brado. Spletni zvezdnik se je od četrte runde naprej boril za preživetje, a mu je nekako uspelo ostati na nogah do konca, pri čemer naj bi mu, so prepričani teoretiki zarote, precej pomagal tudi Mayweather.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Šušljalo se je, da bi nekdanji svetovni prvak, ki naj bi med pripravami na dvoboj treniral le enkrat na nekaj dni, Paula zlahka pokončal, vendar se za to ni odločil, ker naj bi v zakulisju že potekali pogovori za revanšo. Prepričljiva zmaga neporaženega šampiona bi lahko pripomogla k upadu za zanimanja za povratni dvoboj, kar vsekakor ne bi bilo v skladu s finančnimi apetiti Mayweatherja, ki sliši na vzdevek "Denar".

Ne samo, da Maywearther v ringu ni boksal na vso moč, temveč naj bi  nasprotniku v nekem trenutku celo priskočil na pomoč. Navijači so ob pregledovanju vrhuncev opazili nenavaden prizor, ki meče senco dvoma na celoten obračun.

V šesti rundi je Paul po zgrešenem udarcu pokasiral konkreten kroše, po katerem se mu je nedvomno stemnilo pred očmi. Opotekajoč se in očitno pretresen se je naslonil na Mayweatherja, ta pa ga je, namesto da bi odskočil stran in delo prepustil gravitaciji, podprl in mu pomagal ostati na nogah.

Posnetek se je po spletu razširil kot požar, končno sodbo pa prepuščamo vam.

Na obtožbe se je že odzval poraženec, ki je v precej ostrem tonu obračunal z dvomljivci. "Pojavila so se namigovanja, da sem po Floydovem udarcu postal mlahav, on pa me je ujel in obdržal pokonci, da bi se dvoboj lahko nadaljeval. Utihnite vsi. Samo utihnite. Prenehajte diskreditirati to, kar se je zgodilo. Dobil sem nekaj konkretnih udarcev, vendar me ni nokavtiral in v nobenem trenutku nisem izgubil zavesti. Poskušal me je nokavtirati, a me ni mogel," je zatrdil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.