Šport
565 ogledov

Kakšen preobrat! Sodišče ogrozilo dvoboj med Furyjem in Joshuo!

Tyson Fury : Deontay Wilder Profimedia
Fury mora najprej boksati z Wilderjem, dvoboj z Joshuo pod vprašajem.

Dvoboj britanskih boksarskih težkokategornikov Tysona Furya in Anthonyja Joshue, na katerem bi se 14. avgusta pomerila za naslov absolutnega svetovnega prvaka, je ogrožen, poročajo ameriški mediji. ESPN in the Athletic poročata, da je sodišče podprlo zahtevo nekdanjega prvaka Deontaya Wilderja po ponovnem dvoboju s Furyjem.

Ameriško sodišče je podrlo zahtevo Wilderja po še tretjem medsebojnem obračunu s Furyjem. Prvič sta omenjena boksala že leta 2018 v Los Angelesu, tista borba pa se je končala z neodločenim izidom.

Tyson Fury : Deontay Wilder | Avtor: Profimedia Profimedia

Februarja lani v Las Vegasu pa je Fury proti Wilderju osvojil naslov prvaka v težki kategoriji WBC, podpisana pa je bila pogodba še za tretji medsebojni dvoboj, a ga je koronska kriza neprestano prelagala. Zdaj pa mora do njega priti do 15. septembra letos.

Odločitev ameriškega sodišča je tako ogrozila boksarski spektakel 14. avgusta v Savdski Arabiji, na katerem bi se Fury pomeril z rojakom Joshuo, ki ima v lasti šampionske pasove IBF, WBA in WBO.

Zeleno luč za savdski dvoboj bi lahko sicer dal Wilder sam, seveda, ob določeni finančni kompenzaciji, piše ESPN, ki zagotovo ne bo majhna.

tyson fury Magazin Nelaskave fotografije Tysona Furyja na oddihu, žena bo jezna

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice