Šport
2739 ogledov

Veliko presenečenje in knockout leta

Oscar Valdez Epa
Svetovni prvak je obležal na tleh.

Mehiški boksar Oscar Valdez je novi svetovni prvak v peresni kategoriji (do 59 kilogramov) po verziji WBC. Leto dni mlajšega rojaka Miguela Berchelta, ki je branil lovoriko, je v Las Vegasu premagal z knockoutom v deseti rundi. Berchelt, ta doslej v svoj profesionalni karieri še ni doživel poraza, se je na tleh sicer znašel že tudi v četrti in deveti rundi.

"Strokovnjaki so napovedovali, da me bo knockoutiral, zdaj ima sporočilo za vse. Nihče ti ne more govoriti, kaj lahko in kaj ne zmoreš narediti, vedno obstaja priložnost za trdo delo in za to, da jim dokažeš, da se motijo," je dejal Valdez, ki je bil na stavnicah velik outsider za zmago. In to kljub temu, da tudi on v karieri še ni bil poražen.

Prvaka je dokončno spravil na tla v deseti rundi z močnimlevim krošejem. Sodnik je takoj prenehal odštevati, prekinil borbo in za  Berchelta zahteval zdravniško pomoč.

"Ta knockout je bil nekaj najboljšega, kar sem kdajkoli videl," je dvoboj pokomentiral legendarni NBA košarkar Magic Johnson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice