Šport
2241 ogledov

Tragedija na dvoboju, borec preminil po brutalnem nokavtu (video)

Muhammad Aslam Khan Reševalni pas/Twitter
Tragična novica prihaja iz Pakistana.

Humanitarni dvoboj med pakistanskima boksarjema Muhammadom Aslamom Khanom in Wali Khan Tareenom bo za vedno zapisan pod velike športne tragedije, saj je 27-letni Khan po nokavtu zaradi posledic udarcev tudi preminil.

Nesrečni borec bi naj po poročilih tamkajšnjih medijev preminil predvsem zaradi dejstva, da organizatorji dvoboja niso poskrbeli za prisotnost kakšnega izmed zdravnikov, tako da je borec sploh prvo zdravniško oskrbo prejel šele potem, ko so ga prepeljali v eno izmed privatnih bolnišnic v bližini.

Khan je bil namreč v sami dvorani še živ, ko se je pod težo udarcev zrušil na tla ringa, a nato ni prejel prepotrebne zdravniške premoči na samem kraju nesreče, ko pa je prispel do najbližje bolnišnice, je bilo žal že prepozno.

Tragično preminuli boksar se je sicer s to "plemenito veščino" ukvarjal od leta 2007, med drugim pa je tekom kariere postal tudi pakistanski državni prvak.

Lokalne oblasti naj bi sicer že odprle preiskavo o tem tragičnem incidentu, kateremu bi se zlahka lahko izognili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice