Šport
666 ogledov

Nič ne bo od spektakla na Hrvaškem

Anthony Joshua
Slaba novica za sosede.

Britanski boksar Anthony Joshua in Bolgar Kubrat Pulev se bosta pomerila 12. decembra v O2 areni v Londonu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Sprva je bil v igri za izvedbo boksarskega spektakla tudi hrvaški Pulj, a je promotor britanskega borca Eddie Hearn za Boxing Scene potrdil, da bo prizorišče London.

Prvotno je bil obračun med Britancem, prvakom po verzijah WBA, IBF in WBO, ter Bolgarom načrtovan za 20. junij na stadionu nogometnega moštva Tottenham, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili.

S tem je postalo jasno, da v tem letu ne bo obračuna med Joshuo in rojakom Tysonom Furyjem, prvakom po verzijah WBC. Bo pa Fury po besedah Hearna bržčas le teden dni pozneje, torej 19. decembra, še tretjič stopil v ring z Američanom Deontayjem Wilderjem.

Čeprav sta oba britanska boksarja dogovorjena za srečanje v ringu, bi lahko v letu 2021 dodatni zamik povzročil še vmesni obračun s še enim britanskim boksarjem Dillianom Whytom, ki bo imel pred tem pravico naskakovati pas po verziji WBC, ki je v lasti Furyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice