Šport
131 ogledov

Olimpijska zmagovalka ni uspela s pritožbo

Rafaela Silva Epa
Brazilka ne bo mogla nastopiti na olimpijskih igrah v Tokiu 2020.

Vrhovno športno razsodišče (CAS) v Lozani je zavrnilo pritožbo brazilske judoistke Rafaele Silva na dveletno prepoved nastopanja zaradi dopinških prekrškov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. CAS je ocenil, da Brazilka ne more trdno dokazati, da bi prepovedana sredstva zaužila nevede.

Rafaelo Silva, olimpijsko zmagovalko iz Ria 2016, so pri prepovedanem početju zasačili lani na Vseameriških igrah v Limi. V njenem vzorcu so našli sledi prepovedanega fenoterola, ki se sicer uporablja za zdravljenje astme.

Po neuspešni pritožbi Brazilka ne bo mogla nastopiti na olimpijskih igrah v Tokiu, ki bodo na sporedu naslednje leto. Krovna judoistična zveza ji je namreč avgusta lani izrekla dveletno prepoved nastopanja.

Razvan Martin London 2012 Šport Mok odvzel dve olimpijski medalji

Silva je s pritožbo na CAS želela dokazati svojo nedolžnost, menila je, da je bil njen vzorec pozitiven zaradi stika z drugimi športniki ali navijači na igrah. Predstavila pa je tudi teorijo, da bi lahko sledi zdravila nanjo presneli njeni prijatelji z astmatičnim otrokom, ki je potreboval zdravila.

Rafaela Silva je bila sicer v Riu simbol uspešnih športnikov iz revnih favel, saj je odraščala v najbolj razvpitem barakarskem naselju v Riu. Zmagala je na SP leta 2013 in na OI 2016.

Rafaela Silva | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.