Šport
15 ogledov

Izpadla tretja nosilka

Garbine Muguruza EPA
Na uvodnem teniškem grand slamu sezone v Melbournu je v ženski konkurenci izpadla tretja nosilka Španka Garbine Muguruza, ki jo je s 6:3 in 6:2 gladko odpravila 48. igralka sveta Čehinja Barbora Zahlavova Štrycova.

Poleg Garbiñe Muguruze se je morala posloviti tudi devetopostavljena Čehinja Karolina Pliškova, ki jo je s 6:3 in 6:2 premagala Rusinja Jekaterina Makarova. V 3. krogu je bila uspešnejša 14. nosilka in dvakratna zmagovalka Melbourna Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je s 6:1 in 6:1 premagala Japonko Naomi Osaka.

Johanna Konta pa je postala prva Britanka po letu 1987, ki ji je uspel preboj med 16 najboljših na OP Avstralije. Pred njo je to kot zadnjima uspelo Jo Durie in Anne Hobbs. Konta si je napredovanje zagotovila z zmago nad Čehinjo Deniso Allertovo z dvakrat po 6:2.

V moški konkurenci je 13. nosilec Kanadčan Miloš Raonić ugnal Srba Viktorja Troickija s 6:2, 6:3 in 6:4. Zmago je nato posvetil umrlim v streljanju na šoli v La Locheju. V osmini finala je tudi četrti nosilec Švicar Stanislas Wawrinka, ki je dosegel 400. zmago v karieri, ko je s 6:2, 6:3 in 7:6 (3) premagal Čeha Lukaša Rosola. Osmopostavljeni Španec David Ferrer je ugnal Američana Steva Johnsona s 6:1, 6:4 in 6:4.

Zmagi za Slovenki

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je uvrstila v drugi krog tekmovanja mešanih parov. V družbi Filipinca Treat Hueyja se je 29-letna Klepačeva veselila zmage nad Ukrajinko Elino Svitolino in Novozelandcem Artemom Svitakom po uri igre s 6:4, 4:6 in 10:3.

Uspešna je bila tudi Katarina Srebotnik. Ta je v paru z Britancem Jamiejem Murrayjem, s katerim sta četrta nosilca, ugnala avstralsko dvojico Anastasio Rodionovo in Chrisa Guccioneja s 7:6 (6) in 6:0.

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.