Šport
4560 ogledov

Jakov Fak se je odzval še enkrat

Jakov Fak
Slovenski adut na prihajajočih zimskih olimpijskih igrah se je še enkrat odzval na vihar okoli nošenja slovenske zastave v Pjongčangu in na to ali si utegne premisliti.

V Olimpijskem komiteju Slovenije so v sporočilu za javnost zapisali, da je odločitev Jakova Faka dokončna. Zaradi negativnih odzivov v javnosti je Fak odstopil od kandidature za nosilca slovenske zastave na otvoritvi olimpijskih iger v Pjongčangu, to pa je med Slovenci dobre volje in svetovnega nazora povzročilo pravi vihar. 

jakov fak Odzivi Šport "Isti, ki so ploskali Randolphu, zdaj pljuvajo po Faku"

"Zdi se, da smo v reakciji na primitivizem in zaplankanost, nato s konsenzom, izrazili vso podporo biatloncu, ki bo na enem največjih globalnih dogodkov v letu 2018 zastopal barve Slovenije," so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije in dodali, da se Jakov Fak vsem, ki mu izražate podporo, ga pozivate in prosite naj si vendarle premisli, iskreno zahvaljuje. Žal svoje odločitve ne bo spremenil. To je potrebno spoštovati. V tem trenutku je nujno športniku zagotoviti mir in osredotočenost na treninge, saj je v zaključni fazi priprav za olimpijske igre v Pjongčangu."

Mitja Robar portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Pritisk javnosti Šport Odziv HZS na afero Jakov Fak
Komentarjev 15
  • stary1 12:15 28.januar 2018.

    FAK pofakaj jih budale mamine , Gospod FAK vam budale mamine lahko samo na srednji prst nasadi,

  • perhan63 12:09 28.januar 2018.

    a ni že zadost da imamo srba za župana..

  • butnbutnskala 12:01 28.januar 2018.

    to ni športna odločitev ampak nacionalna . najmanj primeren od vseh .