Šport
8 ogledov

"Jaz odhajam, vi pa potegnite ku..."

Tyson Fury EPA
Svetovni prvak v težki kategoriji Tyson Fury ne bo več boksal.

"Boks je najbolj bedna reč v kateri sem sodeloval. Vse skupaj je kup gnoja. Jaz sem največji, sem tudi upokojen. Zato potegnite ku.... Srečni dnevi," se je od boksa kar na twitterju očitno poslovil svetovni prvak v težki kategoriji Tyson Fury.

Britanski boksar je konec kariere napovedal po dveh odpovedih povratnega dvoboja z Vladimirjem Kličkom in odkritju, da je bil pozitiven na kokain. Fury je lani novembra sicer kot prvi v zadnjih desetih letih premagal Ukrajinca in mu takrat vzel šampionske pasove v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO. Sodniška odločitev je bila soglasna, Fury je slavil po točkah (115-112, 115-112, 116-111) in s tem končal Kličkovo prevlado. Ukrajinec je na prestolu težke kategorije nepretrgoma vztrajal devet let in 222 dni, dlje je to uspelo le legendarnemu Joeju Louisu (11 let in 255 dni).

Borca bi se še enkrat na povratnem dvoboju že lahko pomerila, prvotni datum je bil 9. julij, a je tudi takrat Fury dvoboj prestavil zaradi zdravstvenega razloga, poškodbe gležnja. Nazadnje določen datum obvezne obrambe naslova je bil 29. oktober 2016 v Manchester Areni. Po zadnjih informacijah Tysonove zdravniške ekipe pa njegovo zdravstveno stanje tega ni dovoljevalo. To je bil uradni razlog za še drugo odpoved oziroma prestavitev dvoboja.

Britanski Independent in ameriški ESPN sta nato razkrila, da razlog za Britančeve težave leži drugje. Svetovni prvak je bil namreč pozitiven na prepovedano poživilo, sicer tudi ilegalno mamilo kokain. Kot je zapisal ESPN, je bil Fury pozitiven na prepovedano snov 22. septembra, dan preden je odpovedal povratni dvoboj s Kličkom, prepovedano snov so odkrili v urinskem vzorcu. Če se bodo navedbe potrdile, Britancu grozi odvzem šampionskih pasov, naslovov svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO in IBF. 

Fury je sicer že pred tem v svojih razvpitih nastopih v javnosti namignil, da je že poskusil kokain. Aprila, ko je govoril o težavah z depresijo, je bil zelo odkrit: "Kdaj se počutim zelo dobro, ko sem zadet, ali pa se počutim povsem zanič. Ali nisem povsem pri sebi, ko sem na kokainu, ali sem povsem na tleh po injekciji pomirjevala. Večino časa sem povsem na dnu in depresiven, tako kot danes, kajti, ko si zadet in letiš visoko, hitro sledi padec."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.